23948sdkhjf

Fem år uden en eneste afvist garantisag

STEMPEL "Garanti-spøgelset" lever stadig i 2020, selvom det reelt blev begravet i 2002 med den såkaldte Nissansag. Da vi startede Digitalservicebook i 2015, var det ikke fordi, det var nemt, men fordi det var nødvendigt - og mange smågrinte ad os.

Vi så et problem og fandt en løsning, der nu - her fem år efter lanceringen - vel må siges at være en succes, uden en eneste afvist garantisag i hele verden. For fem år siden var Digitalservicebook et lille nyt produkt, i dag er vi verdens største leverandør af servicedokumentation.

Vi mente, og mener stadig, at de producentejede servicebøger giver en falsk tryghed, da det er forbrugeren, der skal dokumentere udført service, hvilke de reelt ikke kan med langt de fleste bilmærkers servicebøger.

SAMTIDIG ER DET forbrugeren, der ejer sine data, som de ofte ikke har adgang til, eller ikke ved findes. Vi har taget udgangspunkt i forbrugeren og i de EU-krav, der er til dokumentation, garanti og GDPR - og så skulle det være nemt - det er hemmeligheden bag vores succes.

Hvorfor laver bilproducenterne it-systemer, der er så besværlige at anvende, at flere værksteder helt udlader at anvende dem? Det er bedre digitalt at tage udgangspunkt i den gode gamle papirservicebog og så tilsætte muligheden for et uploade den dokumentation, som forbrugeren overalt i verden skal medbringe, hvis der opstår garantispørgsmål.

Producenter, forhandlere, værksteder og forbrugerne kan altid i Digitalservicebook se, at service er udført, og forbrugeren har altid adgang til al den dokumentation, som værkstedet uploader - som kan udleveres til bilproducenten/bilimportøren, hvis der opstår et garantispørgsmål.

VI ER FAKTIK i dag så stolte over vores store opbakning i hele bilbranchen, at vi gerne tager dialoger og garantitvister med en producent, hvis dette bliver aktuelt. Samarbejdet med e-Boks har sat turbo på antallet af forbrugere, der dagligt anmoder om deres servicedata og bliver henvist til værksteder, som har valgt at komme med på digitaliseringen via os hos Digitalservicebook. Forbrugerne kan ikke forstå - og finder det uacceptabelt - at deres mærkeforhandler ikke har givet dem adgang til deres data, når der findes en løsning til dette via Digitalservicebook.

VORES MÅL ER ikke at få alle med men at tilbyde løsninger, hvor forbruger er i centrum, som er nemme at anvende, og som giver hele bilbranchen et kvalitetsløft og gennemsigtighed.

Som værksted/forhandler skal man anvende den løsning, man mener passer bedst til ens butik og kunder. Men jeg forstår godt, at vi her i 2020 stadig stiller spørgsmålet om garanti - det er "Davids kamp mod Goliat".

Heldigvis vandt vi de første fem år, og vi er ikke længere det lille nye produkt som mange grinte af - vi er produktet, som understøtter fabriksgaranti i hele verden, og de garanti tør vi godt tale højt om.



Martin Jensen

Stifter og CEO hos Digitalservicebook.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094