23948sdkhjf

Bilkøbere har taget revanche efter roligt coronaforår

Bilsalget har taget kraftigt revanche i tredje kvartal, efter at det lå underdrejet i det meste af andet kvartal som følge af coronakrisen.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Korrigeret for sæsonudsving er bilsalget i tredje kvartal steget med 51 procent i forhold til andet kvartal. Både husholdningerne og erhvervene har bidrager til fremgangen med stigninger på henholdsvis 36 og 84 procent.

- Vi kan med dagens tal se, at ketchupeffekten, som prægede sommermånederne, altså fortsætter ind i efteråret, siger Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en skriftlig kommentar.

På trods af udviklingen i tredje kvartal forventer økonomen, at salget vil falde i de kommende måneder.

Faktisk regner han med, at niveauet vil blive lavere end før coronakrisen.

- Det er helt naturligt, at efterspørgslen efter biler finder et mere stabilt leje og på et lavere niveau end før krisen, når vi står midt i et hårdt slag til dansk økonomi, hvor tusindvis er endt i ledighed, siger Brian Friis Helmer.

I september har der været første indikation på et fremtidigt lavere bilsalg, da det samlede salg er faldet med 0,8 procent i forhold til august. Det skyldes et lavere salg til husholdningerne.

Ud af det samlede bilsalg i september udgjorde elbiler 16 procent af salget, mens plug-in hybridbiler udgjorde otte procent af salget.

Med andre ord var cirka hver fjerde solgte bil enten en elbil eller en plug-in hybridbil.

- De gode tider for hybrid- og elbiler fortsætter, og i årets første ni måneder er der solgt i alt 7547 elbiler i Danmark.

- Det er 94 procent flere elbiler end i samme periode af 2019, siger Brian Friis Helmer.

Han bemærker, at det dog er plug-in hybridbilerne, der virkelig vinder frem.

I årets første ni måneder er der solgt 10.898 hybridbiler, hvilket er 294 procent flere end i samme periode sidste år.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.281