23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om bilsalget, der kan gå i stå

Chefredaktør Flemming Haslund skubber til politikerne: - Vi må have en afklaring hurtigt, ellers risikerer vi, at bilsalget går i stå, og at vi dermed skal genoplive efteråret 2017, da alle ventede på politikernes beslutning om nye registreringsafgifter og derfor ventede med at købe bil.

LEDER

LAD OS LIGE repetere: Regeringen gik til valg på den store grønne omstilling - herunder grøn omstilling af bilparken. Og Anders Eldrup og kommission havde til opgave at komme med et samlet udspil til en tilbundsgående omlægning af registreringsafgifterne for biler.

FORMÅLENE VAR BLANDT andet at fremme skiftet fra fossil til el, men også at finde nøglen til en teknisk afgift. Sideløbende lovede politikerne, der skal tage de endelige beslutninger, at forhandlingerne denne gang - til forskel fra 2017 - nok skulle foregå hurtigt.

MEN HVOR ER vi så i dag?

JA, REGERINGEN HAR trukket i land - der er ikke meget "en million elbiler i 2030" over den plan, den nu har fremlagt. Videre rummer Eldrups plan ingen klar formel for omstilling til teknisk afgifter. Og dette med at forhandlingerne skulle ske "som en tyv om natten," som det er formuleret - det sker jo heller ikke. Så rundt om hos forhandlerne hæves advarselsflagene lige nu: Ingen kunder i butikkerne.

SÅ LIGE NU er autobranchen igen efterladt i et øjeblikkeligt limbo. Ingen ved, hvad der videre kommer til at ske på den lange bane - og på den korte, konstaterer jeg, at der end ikke er klarhed over, om den nuværende 20 procents beskatning på elbiler forlænges efter den 1. januar.

SÅ ALTSÅ: REGERINGEN er kommet med et ikke specielt grønt udspil. Og politikerne er ikke specielt hurtige til at besluttet sig. Det er noget vissent det hele.

DET ER JO rent deja-vu 2017.

RYGTER PÅ CHRISTIANSBORG vil dog vide, at der måske kommer en aftale i denne weekend. Lige her håber jeg, at rygterne taler sandt. Om det så bliver den store forkromede aftale, tvivler jeg på. Men den vil dog kunne bringe branchen ud af det øjeblikkelige limbo.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.106