23948sdkhjf

Toyotas dronetaxa er planlagt til 2023

Flere bil- og flyfabrikanter kæmper om at være først med brugbare droner til persontransport.

SCIENCEFAKTION For nylig prøvefløj den japanske bilproducent Toyota sit foreløbige bud på en drone til at transportere mennesker - målet er at indsætte traxadroner om blot tre år i 2023. Det danske tech-site recordere.dk fortæller, at den japanske regering ønsker flyvende taxier i sine storbyer samme år. En række firmaer arbejder allerede på sagen, og blandt dem er kendte navne som Airbus, Boeing, Uber og Japan Airlines foruden Toyota/SkyDrive.

Blandt bilfirmaer, der også er i gang med udviklingen af person-droner, finder vi Daimler, Rolls-Royce, Porsche samt Volvos ejer, kinesiske Geely. Desuden er en række andre firmaer i gang, som for eksempel EHang og Kitty Hawk, hvor sidstnævnte ejes af Google-stifteren Larry Page.

Begyndte som crowdfunding
Japanske SkyDrive startede under navnet Cartivator, og Toyota har, ifølge recordere.dk, lagt over 40 millioner Yen i projektet samt ladet sine ingeniører og designere arbejde på projektet.

SkyDrive var et crowdfunding-projekt til at starte med og har derudover fået støtte fra den japanske spiludvikler GungHo Entertainment. Det var meningen, at SkyDrive skulle have været i brug ved OL i Tokyo i år, men projektet blev forsinket. Den første offentlige testflyvning blev foretaget på Toyotas testområde i Toyota City lige udenfor storbyen Nagoya i Japan.

Toyota vil lancere sin taxaservice med Skydrive-modeller til to passagerer i japanske byer. Den nuværende model, SD-03, har otte rotorer, men kan kun fragte en enkelt person, og helst uden for mange varer fra supermarkedet eller andre ting, der kan tynge maskinen. Til gengæld er SD-03 kun fire meter lang, fire meter bred og to meter høj - hvilket er noget mindre end mange andre personlige droner, verden endnu har set.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127