23948sdkhjf

Jubilar og VM-rallyvinder

Ole Jensen har drevet sit Autoplus-værksted i Kalundborg i 40 år og kører stadig rally - med sin "konkullega" som codriver.

MÆRKEDAG Der er ikke mange tankstationer tilbage i landet, der også har værksted. I Kalundborg har Ole Jensens Autoværksted tillige også dækcenter, trailersalg og -udlejning samt biludlejning med hele 30 biler i flåden.

2. oktober fejrer 67-årige Ole Jensen og hustruen Lotte 40 års-jubilæum for værkstedet, der i dag tæller seks ansatte. Hertil passer to kvindelige ansatte butik og bogholderi.Kørt rally i hele Europa
De 30 udlejningsbiler til både erhverv og privat er mest Peugeot-biler, men også fra Renault og Audi.

- Jeg er jo nok lidt miljøskadet i forhold til Peugeot, fordi jeg har kørt rally det meste af mit liv, og en del Peugeot. Lige nu har jeg en 206 RC 2.0 220 hk og kører stadig lidt i Danmark - med min gode kollega fra Automester i Kalundborg, Claus Lanther, som codriver, fortæller Ole Jensen.

Han begyndte med en Cooper S Mini og derefter VW, Opel, Peugeot og Renault, idet han har kørt ræs over det meste af Europa. I 1987 vandt han i en VW Golf VM i Finland, der traditionelt tæller rigtig gode rallykørere, hvilket kun et par andre danskere gjort gennem tiden.

- Det kunne lade sig gøre, fordi vi havde farten på dagen og undgik uheld, husker Ole Jensen tilbage.

Læs også: Auto-G-direktør fratræder


Glad for Autoplus
Ole og Lotte Jensen overtog forpagtningen af Esso på Holbækvej 12 i Kalundborg 1. oktober 1980. Syv år efter blev Esso overtaget af Statoil, og tankstationen blev lavet om.

I 1993 købte parret værksted på den anden side af Holbækvej, og det oprindelige på tankstationen blev indrettet til dækcenter. I 2004 blev tankanlægget omdannet til selvbetjeningsanlægget 1-2-3. Og i 2005 kom værkstedet med i Auto-G værkstedskæden Autoplus.

- Jeg har været glad for Autoplus nu i 15 år, efter godt samarbejde med Auto-G i mange år, hvor jeg køber de fleste reservedele. Men jeg er da blevet tilbudt medlemskab af andre værkstedskæder, siger Ole Jensen. Han er så småt begyndt at overveje et generationsskifte.

- Jeg har jo nok ikke 40 år tilbage, men glæder mig til hver dag og at holde mig i gang. Jeg har flere kunder, der har holdt loyalt ved gennem 40 år og i flere generationer, fortæller Ole Jensen.

Læs også: Autoværksted politianmeldt for fup-ophug


Har en elbil til gode
Han og de ansatte på værkstedet har endnu ikke haft fingrene i hybrid- og elbiler.

- Der er ikke mange af disse biler i vores område, hvor folk gerne vil kunne køre med også større trailere. Men de kommer jo nok snart i højere grad, selv om der er stor debat om CO2 regnskabet for elbiler, siger Ole Jensen, der kan se tilbage på en stor udvikling i autobranchen, hvor meget i dag er lagt an på data og computere mere end mekanik.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172