23948sdkhjf

Undersøgelse: Hver femte bilist vil korttidslease

20 pct. af de danske bilejere er klar til at droppe langtidsleasing og ejerskab til fordel for korttidsleasing. Det viser en undersøgelse blandt danske bilejere foretaget af YouGov på vegne af udlejningsselskabet Avis.

I undersøgelsen svarer 20 pct. af bilejerne, af de "helt sikkert" eller "muligvis" ville overveje korttidsleasing - typisk 1-6 måneder - i stedet for at eje eller lease deres bil i en årrække. Og det overrasker ikke Avis' danske chef:

- Mange bilejere har fået øjnene op for de nye og mere fleksible alternativer til ejerskab og leasing, hvor man typisk er bundet i meget lang tid. Vi oplever stigende efterspørgsel på fleksibilitet - for eksempel i form af minilease, fordi forbrugernes behov ændrer sig hurtigere end før, siger Andrew Smith, landechef hos Avis Danmark, i en pressemeddelelse.

Kigger man udelukkende på de bilister, som allerede i dag leaser deres bil, overvejer 45 pct. at skifte til en kortere leasingaftale.

Bilejere er bekymrede for uventede ekstraregninger

Det fremgår også af undersøgelsen, at hver femte bilejer har modtaget uventede regninger i fra deres værksted eller forsikringsselskab.

Og det er netop den usikkerhed, der får flere til at fravælge ejerskab, lyder det fra Avis.

- Ikke alle kan absorbere en uventet ekstraregning på mange tusinde kroner. Samtidig vil man helst undgå at binde sig til en leasingaftale i op til fire år, ligesom man gerne vil slippe for en stor udbetaling og det værditab, der altid er, når man køber en ny bil, siger Andrew Smith.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142