23948sdkhjf

Smitte efter Le Mans: Porsche misser 24-timers Nürburgring-løb

Den danske Porsche-kører Michael Christensen må nøjes med at se på, når der i weekenden køres løb på Nürburgring Nordsløjfe.

Trods coronaforanstaltninger er tre personer fra Porsches team testet positiv for covid-19 efter weekendens Le Mans. 

Derfor har Porsche besluttet at trække alle fabrikskørere og personel, der har arbejdet på Le Mans, ud af den kommende weekends 24-timers løb på Nürburgring Nordsløjfe. Det rammer også den danske kører Michael Christensen. 

Michael Christensen er ikke testet positiv for covid-19, men er en af ni berørte Porsche-fabrikskørere, der trækkes fra weekendens løb, hvor 102 biler skulle være stillet til start. De tre positive covid-19 tests blev konstateret efter søndagens rutinetjek på Le Mans.

- Jeg er virkelig skuffet, men forstår til fulde Porsches beslutning. Porsche prioriterer folks helbred højest, og det kan jeg kun slutte op om. Der skal ikke tages nogle chancer, og så må vi acceptere, at vi ikke kommer til start på Nürburgring, siger Michael Christensen i en pressemeddelelse.

Har isoleret sig

Den danske Porsche-kører har ellers forsøgt at skærme sig så godt som muligt, men bliver nu altså selv ramt indirekte af corona.

Læs også: Danskerne på Le Mans – to overraskelser og en skuffelse

- Jeg har selv taget alle de forholdsregler, jeg kunne, for at undgå smittefaren med covid-19, og det har Porsche også, så det viser bare, hvor svært det er at beskytte sig. Vi havde håbet, at vi kunne tage revanche fra skuffelsen på Le Mans, men sådan skulle det altså ikke gå, siger Michael Christensen.

Michael Christensen og Porsche oplevede et skuffende Le Mans, hvor både manglende fart og tekniske problemer betød, at de ikke kunne gøre sig gældende i det klassiske 24-timers løb.

Resultatet betød også, at Michael Christensen ikke kan genvinde sin VM-titel, så beskeden om, at han, sammen med de andre Porsche-kørere, trækkes fra Nürburgring, var naturligvis endnu en stor skuffelse for Christensen, der selv har levet meget isoleret, for at covid-19 ikke skulle få indflydelse på de to vigtige 24 timers løb.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094