23948sdkhjf

Danmark vært for Euroskills i 2024

MCH Messecenter Herning lægger haller til, når unge talenter fra hele Europa mødes til Euroskills i 2024 for at kæmpe om de eftertragtede medaljer i en lang række fag inden for håndværk, industri og service.

UDDANNELSE Regeringen har arbejdet tæt sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland og SkillsDenmark for at få de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 til Danmark.

Nu er det officielt besluttet, at Euroskills afholdes i MCH Messecenter Herning i 2024. Værtsskabet sker som et ambitiøst led i strategien for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

De europæiske mesterskaber vil samle op mod 700 unge talenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 35-40 forskellige fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op.

- Det er svært at få armene ned over, at Euroskills nu skal afholdes i Danmark. Euroskills er mere end en konkurrence. Det er en måde at rette spotlyset mod de mange spændende erhvervsuddannelser, der er, og de muligheder, det giver at være god til sit fag," siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Også formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, er begejstret:

- Det er helt fantastisk. Danmark og Europa har brug for flere faglærte, for de er efterspurgte. Vi mangler faglærte til fremtidens arbejdsmarked, både det private og offentlige. EM i Skills vil være med til at sætte fokus på erhvervsuddannelserne og ikke mindst betydningen af arbejdsmarkedets parter for at sikre høj kvalitet. Hun suppleres af siger Jacob Holbraad, administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening:

Læs også: Danmark vil være vært for Euroskills

- Euroskills på dansk grund bliver en unik mulighed for vores unge talenter til at vise dansk kvalitet og danske kompetencer frem for hele Europa. Det er mit håb, at begivenheden vil inspirere danske og europæiske unge til at kigge mod erhvervsuddannelserne, når de vælger karrierevej.

I Budapest i 2018

Euroskills blev sidst afholdt i Budapest i september 2018. Her var der 12 danske deltagere, som tilsammen opnåede tre sølvmedaljer, en bronzemedalje og to Medaillons of Excellence. Det næste Euroskills afholdes i Graz i Østrig januar 2021 (skubbet fra september 2020, grundet COVID-19) og i 2022 i Sankt Petersborg, Rusland.

Der afholdes Worldskills hvert andet år (ulige år). Det seneste Worldskills blev afholdt i Kazan i Rusland i august 2019, hvor der var 14 danske deltagere, som tilsammen opnåede otte Medaillons of Excellence, og syv af danskerne endte i top 10 i deres individuelle konkurrencer.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093