23948sdkhjf

Nanofibre renser luften i kabinen

Senere i år introducerer BMW luftfiltrering, som renser for støv, mikropartikler og allergifremkaldende stoffer. Rensningen sker ved hjælp af ny nanofiberteknologi.

TEKNOLOGI Høj luftkvalitet er et af de vigtigste aspekter af velvære i en bil. For at opnå dette, er det vigtigt at bortfiltrere forskellige luftbårne partikler. Nu kan BMW Group præsentere et stort fremskridt på området med en helt ny type partikelfilter, som renser luften ved hjælp af nanofibre.

Denne teknik gør det muligt at rense luften i bilen endnu bedre end hidtil for ultrafine partikler, særlige mikrobielle partikler og allergener. Med nanofiberteknologien opnås et helt nyt niveau af effektivitet, og luften renses for stort set alle partikler på mindre end to minutter gennem bilens luftcirkulationssystem, skriver BMW i en pressemeddelelse.Nogle biler fra BMW Group er i dag udstyret med udvendige luftkvalitetsdetektorer, som automatisk aktiverer luftrecirkulationen i bilen, hvis kvaliteten af den omgivende luft kræver det. Dette renser hurtigt luften ved at lade den "flyde" gennem kabinen gentagne gange. Luftcirkulationen kan aktiveres og deaktiveres manuelt af føreren via BMW Connected appen, hvor man kan vælge mellem at ventilere med det samme, som forberedelse til en kommende rejse, eller efter køreturen.

Den nye nanoteknologi vil blive implementeret i efteråret, hvor det bliver standard i Rolls-Royce. Næste år vil det blive monteret i en bredere vifte af BMW’s topmodeller. 7-serien og 8-serien samt X5, X6 og X7.

Teknologien vil ligeledes blive tilbudt som en eftermonteringsmulighed, så mange af de nuværende modeller også kan udstyres med en endnu mere effektiv måde til at bortfiltrere skadelige partikler.


Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093