23948sdkhjf

Nye varmeløsninger til elbiler

Eberspächer har udviklet miljøvenlige varmeløsninger på el og methanol til en tysk producent af el-køretøjer.

TILPASNING Elbilister vil også have varme i kabinen - og helst uden at det tapper batteripakken for meget under kørsel. Her er tyske Eberspächer, der er specialist i udvikling af varmesystemer, en vigtig samarbejdspartner for flere bilproducenter.

Har leveret til 1,5 millioner elbiler

Eberspächer har allerede produceret omkring 1,5 millioner højspændingsvarmere til brug i elektriske biler og hybridbiler. Produktion af de komplekse PTC-opvarmere startede i 2010 i Herxheim i det sydvestlige Tyskland. Siden 2018 er de også fremstillet i den kinesiske by Tianjin. Eberspächer beskæftiger cirka 10.000 ansatte på 80 lokationer verden over som en af bilindustriens førende systemudviklere og leverandører. Den familieejede virksomhed, med hovedkontor i Esslingen am Neckar, udvikler løsninger inden for udstødningsteknologi, bilelektronik og termisk styring til en lang række køretøjstyper. I 2018 genererede koncernen en omsætning på omkring 4,6 milliarder euro.

På sin nye generation af elektriske varevogne har StreetScooter GmbH - et datterselskab af Deutsche Post - fået udviklet og leveret varmeløsninger fra Eberspächer. Afhængig af køretøjstypen bruges elektriske højspændingsvarmere eller ethanolvarmere. De termiske teknologier bag disse innovationer bidrager således med et vigtigt bidrag til fremtidens rolige, miljøvenlige mobilitet. Denne udvikling understreger Eberspächers kompetence med at implementere effektive varmeløsninger til elektriske køretøjer med forskellige krav.

Hvis chauffører af pakke- og leveringskøretøjer skal fokusere på deres arbejde blandt hektisk indre bytrafik, er det vigtigt, at deres førerplads holdes på en behagelig temperatur. Den nye generation af Work XL, den hidtil største elektriske transporter-varevogn i StreetScooter-porteføljen, indeholder elektriske højspændingsopvarmere eller ethanolvarmere, der bidrager til sikkerhed og komfort ved levering af pakker.

Afhængigt af kravene er det elektriske køretøj udstyret med elmotorer og lithium-ion-batterier med forskellige ydelsesniveauer. Til versionen med en dobbelt batteripakke, og dermed en større batterikapacitet, bruges en elektrisk højspændingsvarmer fra Eberspächer. Denne løsning er specielt udviklet med PTC-teknologi til hybrid- og elektriske køretøjer.

Work XL-varianten med en lavere batterikapacitet er udstyret med en ethanolvarmer (2 kW) baseret på Airtronic 2-luftvarmeren. Specielt til denne applikation udviklede Eberspächer en ny generation af ethanolvarmeren, hvor kontrolenheden og tanken er fuldstændigt revideret. At levere klimaneutral opvarmning er ikke noget nyt for Eberspächer; i 2011 blev virksomhedens første ethanolvarmer introduceret på markedet. kile

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125