23948sdkhjf

UGENS LEDER - ... om gule plader og grøn omstilling

Der er et misforhold mellem beskatning af plugin-hybrider på gule nummerplader og plugin-hybrider på hvide plader. En hurti gændring vil fremme den grønne omstilling, siger Flemming Haslund i ugens leder.

LEDER

FREMTIDEN - DEN ER her nu. Det er i hvert fald, hvad mange brugere kan konstatere. For forbuddet mod at køre med ældre dieselbiler i de store byers miljøzoner er en realitet nu - ikke ude i en fjern fremtid. Og en række kommuner er ved at forberede regler for, hvor grøn en håndværkers varevognsflåde skal være for at han eller hun kan byde på en kommunal opgave - ikke ude i en fjern fremtid.

BEGGE FAKTA RÆKKER jo i retning af varebiler på el - alternativt som plugin-hybrid. Derfor er det da så oplagt som noget, af netop den ny plugin-udgaven af Ford Transit Custom er valgt til Årets Varebil - den kan drives af benzin uden for byerne og på el inde i bymidten. Det er en stærk løsning, som juryen på stedet belønnede.

MEN DER ER et misforhold mellem den danske beskatning af plugin-hybrider på gule plader og tilsvarende på hvide. For mens beskatningen gør en personvogn med plugin-teknik billig, gør det tilsvarende regler i den professionelle del plugin-hybrider dyre. Det bør der laves om på hurtigt.

EN HER OG nu-løsning er, at reglerne for registreringsafgift på gulpladebiler ændres, så plugin-hydrider her bliver billige. Det vil hurtigt skubbe til den grønne omstilling i denne betydelige del af bilparken.

MEN EN SÅDAN ændring kræver jo politisk handling. Præcist som stillingtagen til Anders Eldrups rapport om den grønne omstilling af den samlede vognpark. Eldrup er jo kommet med udspillet - politikere fra regeringspartiet har lovet, at der kommer gang i forhandlingerne hurtigt.

HER ER DET vigtigt at holde politikerne fast på dette løfte for at mindske at det samlede bilsalg går i stå. Det kan vores branche ikke tåle. Derfor: Kom i mål med beslutningerne i en fart.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14