23948sdkhjf

God benzin holder motoren ren

Sod i motoren er et problem også på nye biler - en FDM-undersøgelse viser, at benzin med additiver holder motoren ren.

UNDERSØGELSE Diskussionen har i årevis bølget frem og tilbage; er det billigste brændstof lige så godt for bilen som de lidt dyrere kvaliteter? Nu viser en undersøgelse, at rensende additiver i benzin kan have en forebyggende effekt i forhold til soddannelse i nogle benzinbiler.

Lige siden Shell lancerede sit første brændstof med særlige renseegenskaber, Shell V-Power, i 2001 har der med jævne mellemrum været sat spørgsmålstegn ved effekten af brændstof med indbyggede renseegenskaber. I årevis har det lydt, at renseeffekten i de bedste og lidt dyrere brændstofkvaliteter var tvivlsom eller i bedste fald ubetydelig.

Nu viser en ny undersøgelse, som FDM står bag, at det kan have en forebyggende effekt i nogle nyere benzinbiler at tilføje additiver til benzinen. På baggrund af undersøgelsen anbefaler FDM nu, at bilister, der har en nyere benzinbil med direkte indsprøjtning enten selv tilsætter renseadditiv til brændstoffet eller tanker benzin, der har tilsat renseadditiver.

- I Danmark er ideen om, at brændstof bare er brændstof en noget sejlivet myte. Det er naturligt, at forbrugere er kritiske over for reklamer, men personligt mener jeg, at der lidt uretmæssigt har været sået tvivl om de gavnlige egenskaber ved brændstof med særlige renseadditiver. Faktum er, at der er forskel på brændstoffer, og deres egenskaber er ikke ens. Blandt andet har Shell V-Power benzinen både stærke renseegenskaber og et højt oktantal med de fordele, det giver, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som står bag Shell tankstationerne i Danmark.

- Det glæder mig, at vores argument om, at bilister gør klogt i at holde deres motor ren er både validt og gavnligt. Og måske endnu vigtigere, at der nu er andre end os selv, der direkte anbefaler bilejere at fjerne og forebygge sodbelægninger på dyser og stempler. Enten ved selv af tilsætte renseadditiv eller tanke et brændstof som Shell V-Power, der har egenskaberne indbygget, forklarer Søren Møller Maretti.

Højt tryk og ekstrem varme

I dag arbejder bilproducenter med at gøre motorer mindre, men mere kraftfulde. Det øger belastningen i motoren og skaber ekstreme forhold, der forhøjer risikoen for belægninger i forbrændingssystemet. Udviklingen skaber behov for mere avancerede brændstoffer end tidligere, da der er brug for at bekæmpe urenheder i motoren. Derfor har alt Shell brændstof til både benzin- og dieselbiler, i dag forebyggende og rensende egenskaber, forklarer Søren Møller Maretti.


Om DCC Energi og Shell 

DCC Energi er en af Danmarks store energivirksomheder, der forsyner hele Danmark med en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter. Selskabet er blandt andet den største forhandler af produkter fra Shell og Gulf og driver netværket af Shell tankstationer i Danmark. DCC Energi omsætter årligt for over 9 mia. kr. og beskæftiger 125 ansatte i Nærum nord for København. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11