23948sdkhjf

Autohjørnet i Espergærde fylder 50 år

Volvo specialværksted i Espergærde gennem et halvt århundrede.

VÆRKSTED Den 1. august kunne Autohjørnet i Espergærde fejre, at værkstedet har eksisteret i 50 år på samme adresse, og at værkstedet altid har haft speciale i Volvo biler.

Men på grund af Corona har Autohjørnet valgt at udsætte det store jubilæum.

I stedet slår værkstedet dørene op fredag den 18. september kl. 11-17 og lørdag den. 19. september kl. 11-15 for kunder, repræsentanter og venner af huset.

Det begyndte i 1969

Den 1. august 1969 tog Inge og Mogens Jensen det første spadestik til det nordsjællandske autoværksted med beboelse i Espergærde, hvor Mogens er barnefødt.

Mogens var 23 år, da han tog et sabbatår efter otte år som Volvo-mekaniker hos Lars Larsen i Hillerød og Sommer Automobiler i Helsingør.

Byggeriet varede et helt år, hvor Mogens Jensen var både betonmand, murer, tømrer, tagdækker, maler og meget mere.

Inge Jensen arbejdede som bankassistent i Privatbanken i Espergærde. Hun kom efter arbejdstid og i weekenden og hjalp til.

Efter et års byggeri blev bank-jobbet erstattet af bogholderi, lagerarbejde og kontorarbejde.

Avanceret testbane

Parret kunne åbne værkstedet den 1. august 1970 som Volvo-specialværksted, og i årene 1991 til 2006 var det autoriseret Volvo/Renault-værksted.

Fra 2006 og til nu er værkstedet igen et Volvo-specialværksted.

Autohjørnet blev udvidet i 1983 med en lagerbygning og i 1995 med en vaskehal og en testbane, som dengang var Danmarks mest avancerede med 4-hjulsudmålings-apparat, bremse-prøver, støddæmper-tester og vride-plader, som kan afsløre, om der er slid på styretøj, bøsninger og ophæng, fortæller Mogens Jensen.

Generationsskifte

Sønnen Henrik Jensen startede som lærling på Autohjørnet i 1987 og fortsatte herefter som svend. I 2007 blev han medejer.

Generationsskiftet blev gennemført i 2017, så det nu er Henrik og svigerdatteren Lisbeth, der har taget over.

Lisbeth har passet kontoret og lageret i 15 år, og Henrik har været mekaniker 33 år.

De har sammen med medarbejderne sat deres eget præg på værkstedet med nye farver både ind- og udvendig.

Alle medarbejderne har været der i mange år, og det nyeste skud på stammen har været der i fem år.

Desuden har Henrik og Lisbeth investeret i de sidste nye Bosch-testere, lygte-apparat på testbanen og de sidste nye elektroniske dæk- og afbalanceringsmaskiner fra Hunter.

En travl uge

Nu arbejder både Inge og Mogens Jensen på nedsat tid, det vil sige at de går til hånde med alt forefaldende arbejde. De fortæller begge, at det er svært efter så mange år at holde sig helt væk, og at det også er dejligt at få en sludder med gamle kunder, som stadig kommer på værkstedet.

Det bliver en travl uge på Autohjørnet midt i september: Den 15. september fylder stifteren af firmaet, Mogens Jensen, 75 år. Den 16. september afholdes to foredrag med Mikkel Beha, og den 18. og 19. september fejres jubilæet med åbent hus.

Mere på www.autohjornet.com

Kilde: http://www.autohjornet.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078