23948sdkhjf

Kommentar: Pluk dog de lavthængende frugter først

Adam Pade, branchedirektør i Dansk Autogenbrug, forstår ikke regeringens prioritering af vidtløftige klimaforslag. Han efterlyser i stedet flere ressourcer til opsøgende tilsyn med autogenbrugere.

Mere urørt skov, flere nationalparker og historisk høje budgetter til grøn forskning. Sådan lyder regeringens bidrag til den grønne omstilling i årets finanslov.

Det er smukt og rigtigt tænkt – og meget overskriftsvenligt. Men kunne man ikke for en stund være en smule mere jordnær og plukke de lavthængende frugter først?

Dansk Autogenbrug repræsenterer en gruppe virksomheder, der i den grad taler ind i klimadagsordenen. Frem for fine overskrifter ville jeg derfor hellere høre regeringen tilføre Miljøstyrelsen og kommunerne de nødvendige ressourcer til at føre effektivt, opsøgende tilsyn med virksomheder, der ser stort på miljøkravene og lader væsker fra bilvrag sive uhindret ned til grundvandet.

Det er den type virksomheder, vores medlemmer skal konkurrere imod. Eller hvad med at få gjort op med reglen om, at omkostningen til at reparere den trafikskadede bil ikke må gøres op med originale genbrugsdele.

Det kan også undre en branchedirektør for autogenbrugere, at regeringen holder fast i at indfase den fulde registreringsafgift på elbiler.

Jeg har det fint med, at det åbenbart ikke haster mere med at få udskiftet den bestående bilpark; det er jo ren cirkulær økonomi. Men det sætter unægtelig regeringens miljøpolitiske tordentale i et pudsigt lys.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088