23948sdkhjf

Skadeshåndtering med strømlinet workflow

Som en af Danmarks største kæder af professionelle skadecentre og autolakererier har QARS fokus på at optimere kundernes skadeshåndtering og styrke deres rentabilitet. Dette opnås via digitale styringsværktøjer, strømlinede processer, ensartet kvalitet og tværgående videndeling.

QARS blev stiftet i 2003, dengang under navnet LAKexperten, og har siden etableret sig som en troværdig samarbejdspartner for autohuse, bilimportører, leasingselskaber og større flådeejere over hele landet. I dag tæller kæden 44 værksteder, som hjælper kunderne med pladearbejde og autolakering. Det er dog ikke kerneydelsen i sig selv, der er det vigtigste, fortæller kædechef og CEO Bo Kold Søndergaard:

”Kvaliteten skal naturligvis være i orden, men den tager de fleste for givet, fordi vi begår os i et marked, hvor alle er dygtige håndværkere – ellers var de ikke i branchen. Dér, hvor vi skiller os ud, er ved at fokusere på de omkringliggende serviceydelser. Forhandlerne skal kunne stole på vores leveringsevne, da det er én af de vigtigste forudsætninger for ikke at skabe spildtid på kundens eget værksted, og via en personlig og nærværende kontakt tilsigter vi hele tiden, at deres behov kommer i første række. Det er dét, kunderne oplever som værdiskabende.”

Digitale værktøjer letter arbejdsgangen

Et af de fokusområder, som QARS har arbejdet målrettet med gennem de seneste 10 år, er at udvikle digitale styringsværktøjer, der kan minimere spildtiden forbundet med diverse administrationsprocesser og synliggøre optimeringsmuligheder.

”Det handler om at skabe en digital platform, som kan tilbyde det fulde overblik over produktionen, og hvor to samarbejdende parter kan kommunikere med hinanden. Vi ved af erfaring, at vi kan drive vores værksteder mere effektivt gennem en struktureret, digital tilgang, og det tror vi også på, at vores kunder kan,” forklarer Bo Kold Søndergaard og fortsætter:

”De fleste processer og administrative rutiner foregår langt hen ad vejen manuelt i dag, og der er utroligt mange aspekter at holde styr på. For at gøre planlægning og kapacitetsudnyttelse nemmere for vores kunder, har vi arbejdet intenst på at udvikle et digitalt processtyringsværktøj, der kan optimere deres arbejdsgange gennem hele værdikæden. Man kan derfor sige, at vi bevæger os i en retning, hvor vi i lige så høj grad bliver en digital leverandør som en leverandør af skadesreparationer og autolakering.”

Samme høje kvalitet – overalt i landet

QARS blev, ligesom flere andre autoforhandlerkæder, stiftet på baggrund af et behov for ensartede serviceløsninger på tværs af landet. Et behov, som er endnu mere aktuel i dag, lyder det fra Bo Kold
Søndergaard:

”Det er en udvikling, som allerede var godt i gang i 2003. I takt med at tendensen er fortsat og har vokset sig større, er vi selv blevet mere professionelle i vores tilgang. Vi oplever, at især vores store kunder efterspørger en service, der er så lean og ensartet som muligt, og her spiller ens processer meget ind. Vi skal alle være i stand til at levere høj kvalitet og på samme måde, hvilket vi har øvet os på gennem mange år.”

”Den indsats understøtter vi med de digitale værktøjer, som også gør det muligt at dokumentere over for kunderne, at vi leverer et godt stykke arbejde. Det er særligt bilimportørerne, der sætter stor pris på vores dokumentationsevne, da administrationen af garanti og kulancesager minimeres væsentligt,” supplerer Bo Kold Søndergaard.

Fælles indsats og bredt engagement

En kæde er som bekendt ikke stærkere end sit svageste led, hvorfor QARS har skarpt fokus på at løfte i flok. Det indebærer blandt andet, at de i alt 37 indehavere mødes 4-5 gange om året for at udveksle erfaringer, som er med til at opretholde et højt niveau rent driftsmæssigt.

”Vi må erkende, at konkurrencen hele tiden bliver hårdere, så derfor samarbejder vi på flere og flere parametre. Det er væsentligt for vores kæde, at vi har selvstændige indehavere på værkstederne, fordi det sikrer, at vi er nærværende i vores daglige kommunikation, men det er også vigtigt, at vi tilsammen udgør en samlet enhed, som hjælper hinanden med at drive værkstederne bedst muligt,” udtaler Bo Kold Søndergaard og fortsætter:

”I dag køber vi stort set alle forbrugsartikler fælles ind, vi markedsfører os samlet og har sågar folk i marken, som henvender sig til kunder og deltager i procesoptimering. Vi binder os hele tiden tættere sammen, hvilket er utrolig positivt, men også nødvendigt. Vi har udviklet os voldsomt fra vi startede og frem til i dag – ikke mindst fordi, at vi lærer af hinanden og flytter viden på tværs af kæden. Det er tydeligt, at man gerne vil både bidrage og modtage, og det engagement har stor betydning for vores videre udvikling,” slutter Bo Kold Søndergaard.

OM QARS:
• QARS er en landsdækkende kæde af 44 lokalt ejede pladeværksteder og autolakererier.
• Ved at outsource pladearbejde og autolakering til QARS opnår kunderne: Øget kapacitet, frigørelse af plads og ressourcer, ensartet kvalitet og styrket rentabilitet.
• QARS yder central takseringssupport fra kædekontoret, hvilket sikrer en mere effektiv dialog med taksator. Samtidig resulterer grundig fotodokumentation i smidige procesforløb med færrest mulige eftertakseringer.

Læs mere på www.qars.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078