23948sdkhjf

Undersøgelse: Hver femte bilist under 30 år vil skifte bil årligt

Hver femte danske bilist under 30 år ønsker at skifte bil inden for 12 måneder. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov blandt 1021 danskere med bil i husstanden på vegne af udlejningsselskabet Avis Danmark.

I undersøgelsen svarer 20 pct. af bilisterne i aldersgruppen 18-29 år, at de ideelt set vil skifte til en anden model eller en nyere bil mindst en gang om året. For det samlede antal adspurgte er det kun 7 pct., der drømmer om at skifte bil årligt.

- Mange danske bilister - især de yngre - har fået øjnene op for de nye og mere fleksible alternativer til ejerskab og traditionel leasing. Udviklingen bevæger sig i retning af at have adgang til den type transport, der matcher skiftende behov. Det betyder, at vi i dag skifter bil relativt ofte, hvilket står i kontrast til at eje bilen, siger Andrew Smith, chef for Avis Danmark.

Mænd og bilister i hovedstaden vil skifte bil oftest

Undersøgelsen viser samtidig, at hele 38 pct. af de mandlige danske bilejere gerne vil skifte bil inden for de næste tre år. For kvindernes vedkommende er det 17 pct. 

Bilister i hovedstadsområdet er mere interesserede i at skifte bil end bilisterne i resten af landet. 17 pct. af bilisterne i hovedstaden vil gerne skifte bil hvert år eller hyppigere.

Kigger man på resten af Sjælland, er det blot fire 4 pct. Rettes blikket mod Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland, ligger tallene på hhv. 5, 6 og 7 pct.

- Bilister i hovedstaden har formentlig mere skiftende behov end bilister i resten af landet. I én periode er en mindre bil til bykørsel mere attraktiv, fordi den er sikker og nem at komme rundt med. Men om sommeren, og når familien skal på kør-selv-ferie eller weekendtur i det danske land, er en større bil mere bekvemmelig, vurderer Andrew Smith.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093