23948sdkhjf

Lange ventetider på kørekort: Kan betyde store ekstraregninger

Som regel byder sommeren på ekstralange ventetider på køreprøver. Men sjældent har håbefulde kørekortsaspiranter måttet ventet så længe som nu.

Det skriver flere medier - og specifikt i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politikreds er ventetiden kravlet helt op på seks uger, skriver Sjællandske.

Udover at udfordre tålmodigheden kan ventetiden betyde ekstraregninger på flere tusinde kroner for de, der tager kørekort, skrev TV2 Øst i sidste uge. For at holde undervisningen ved lige, kan man nemlig risikere at skulle tage ekstra køretimer.

Fra Rigspolitiet lyder forklaringen, at coronakrisen har givet et stort efterslæb, da køre- og teoriprøver blev lukket ned for en stund.

Den forklaring er man delvist enig i hos Dansk Kørerlærer-Union, som dog også peger på en generel mangel på sagkyndige:

- Hvis der var det antal sagkyndige, der skulle være, ville der ikke være ventetider. Det er et kæmpe problem. Vi skubber selvfølgelig på, siger landsformand Bent Grue til Sjællandske.

Til TV2 Lorry oplyser Rigspolitiet, at man ”arbejder på at løse problemet.”

Ventetiderne vil blive adresseret i det kommende politiforlig. Her skal det drøftes, om kørekort og køreprøver skal flyttes fra politiet over i Færdselsstyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078