23948sdkhjf

Flere bilskader og mange rejseanmeldelser koster Tryg dyrt i halvårsregnskab

Et større afkast giver Tryg flere penge i andet kvartal. Samlet byder første halvår dog på mindre indtjening

En god udvikling på de finansielle markeder har i andet kvartal hjulpet Tryg med at tjene flere penge, end det var tilfældet i samme kvartal sidste år.

Til gengæld er coronaeffekter med til at give lavere indtjening for første halvår. Det viser halvårsregnskabet fra den danske forsikringskoncern.

Af regnskabet fremgår det, at investeringsafkastet i andet kvartal er steget til 541 millioner kroner. Det er næsten en tidobling i forhold til afkastet året før.

Fremgangen har bidraget til at hæve Trygs overskud i andet kvartal til lidt over 1,2 milliarder kroner. Det er en vækst på 59 procent sammenlignet med resultatet året før.

- Vi leverer et tilfredsstillende resultat for andet kvartal, hjulpet af et meget positivt investeringsresultat efter et "rebound" i de finansielle markeder efter et ekstremt negativt første kvartal, siger Trygs koncernchef, Morten Hübbe, i en skriftlig kommentar.

- Trygs kerneforretning leverer fortsat et godt resultat hjulpet af en pæn vækst, underliggende forbedringer samt resultatet af Alka-synergier, tilføjer han.

For halvåret er der dog ikke lige så meget at glæde sig over resultatmæssigt.

Tryg har med egne ord været "stærkt præget" af udbruddet af coronavirus, der samlet set har påvirket negativt med et investeringstab på 440 millioner kroner.

Morten Hübbe forklarer, at selskabet i de første seks måneder af året har fået 125.000 rejseanmeldelser på tværs af Skandinavien, hvor cirka halvdelen - 65.000 - er relateret til coronaudbruddet.

Det er en stigning på 80 procent i forhold til første halvår sidste år, hvor Tryg fik 70.000 rejseanmeldelser.

Mange rejseanmeldelser kan være en dyr omgang for Tryg, hvis selskabet skal dække omkostningerne for kunder, der bliver nødt til at afbestille rejsen.

De mange rejseanmeldelser har i første halvår været med til at sænke Trygs overskud til 804 millioner kroner fra næsten det dobbelte året før.

Mens et stigende antal rejseanmeldelser indtil har været dyrt for Tryg, så kan udgifter til eksempelvis bilforsikringer også komme til at koste selskabet. Det vurderer Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank.

- I juni er der relativt flere skader i forhold til antallet af biler på vejene.

- Så der er tendenser til flere bilskader, som følge af at vi måske har glemt at køre bil under coronaudbruddet, siger Mikkel Emil Jensen.

Han nævner også, at hvis der kommer en ny bølge af coronavirusset, så kan det give en ny stigning i antallet af rejseanmeldelser for Tryg.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Læs mere om: Tryg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093