23948sdkhjf

Audi viser coupévariant af elbil

Audi præsenterer nu Audi Q4 Sportback e-tron concept

Audi præsenterer nu Audi Q4 Sportback e-tron concept, der rent teknisk er identisk med Q4 e-tron concept, men når det gælder formgivningen, sætter de hver især deres eget karakterfyldte præg.

På biludstillingen i Genève i 2019 gav Audi Q4 e-tron concept en forsmag på den første kompakte eldrevne SUV fra Audi. Og med Q4 Sportback e-tron concept fremviser mærket nu sin anden model fra den modelrække, der går i serieproduktion i 2021 – nemlig en SUV-coupé.Det giver potentielle Q4-kunder mulighed for at beslutte sig for den rette variant ca. 1 år før udleveringen af de første biler – for alsidigheden og robustheden ved en klassisk SUV eller for den dynamiske elegance ved coupévarianten.

Målene på de to Q4-modeller er næsten ens, men med en udvendig længde på 4,60 m er Sportback-modellen 1 cm længere, og med en højde på 1,60 m er den 1 cm lavere. Bredden på 1,90 m og akselafstanden på 2,77 m er identisk for begge Q4-varianter.

Drivlinjeteknikken i de to konceptbiler er også den samme og giver allerede et indblik i topmotorvarianten i den kommende serieproducerede model. To elmotorer leverer en systemydelse på 306 hk i Q4 og Q4 Sportback e-tron concept. Som det er typisk for Audi, overføres ydelsen fra drivlinjen til vejbanen via quattro-firehjulstrækket, og takket være det vejgreb det giver, klarer begge Q4-versioner sprinten fra 0 til 100 km/t på kun 6,3 sek., mens tophastigheden er elektronisk begrænset til 180 km/t.

Batteri på 82 kWh optager næsten al pladsen i bilens bund mellem akslerne, og rækkevidden er på over 450 km i henhold til WLTP-standarden. Versioner med baghjulstræk vil kunne nå en WLTP-rækkevidde på over 500 km. Teknikken i Q4 e-tron-modelrækken kommer fra den modulopbyggede elektrificeringsplatform (MEB), som fremover vil være at finde i en lang række elbiler fra Volkswagen koncernen lige fra den kompakte klasse til mellemklassen. Audi Q4 Sportback e-tron concept er en forløber for den syvende serieproducerede elbil, som Audi kommer til at præsentere i starten af 2021.

Med verdenspremieren på den eldrevne SUV Audi e-tron i september 2018 startede mærket med de fire ringe sin elbilsoffensiv. Frem mod 2025 vil Audi tilbyde mere end 20 modeller med en rent elektrisk drivlinje på de vigtigste markeder verden over, og ca. 40 % af koncernens salg vil udgøres af elektrificerede modeller.

De serieproduktionsklare Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron præsenteres i 1. kvartal 2021, og modellerne introduceres på det danske marked i sommeren 2021.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094