23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Hver fjerde forhandler venter fyringer

AutoBranchen Danmark har netop taget temperaturen ude hos bilforhandlerne, og det står klart, at styrtdykket i bilsalget på grund af corona sætter dybe spor.

Forhandlerne er i undersøgelsen blandt andet blevet spurgt til deres forventninger til tredje kvartal 2020. Hver fjerde forventer fyringer.

Samtidig forventer knap 80 pct., at bilsalget for hele året 2020 falder kontra 2019. Forbrugerne har under krisen holdt igen med at købe nye biler. Ifølge de nyeste tal fra De Danske Bilimportører er det samlede nyvognssalg gået ned med 30 pct. siden 1. januar 2020 sammenlignet med samme periode sidste år. Flere forbrugere har i stedet valgt at købe en brugt bil.

Saltvandsindsprøjtning på over 300 mio. kr.

Motor-magasinet har tidligere beskrevet, at virksomheder i den danske autobranche har modtaget over 300 mio. kr. fra staten alene i lønkompensation

Sidenhen har regeringen med andre tiltag, blandt andet frigivelse af en del af de indefrosne feriepenge, forsøgt at skabe grobund for et øget forbrug. 

Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, kvitterer for de sommerpakker, der er landet hos forbrugerne, som forhåbentlig også vil være med til at sætte gang i bilsalget:

- Mange bilforhandlere vil først mærke de største konsekvenser på den anden side af sommerferien. Derfor er jeg bekymret over en hurtig udfasning af hjælpepakkerne. Vi appellerer til, at der udvises fleksibilitet over for de virksomheder, der har ekstraordinært lange leveringstider og forsinkelser. Det lave salg i foråret vil for alvor først kunne mærkes om nogle måneder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141