23948sdkhjf

Bosch-forhandler taber penge på selskabslukning

Den Esbjergbaserede komponentgrossist Holger Christiansen A/S, som er en del af Bosch-koncernen, må tage til takke med et underskud på knap 3 mio. kr. for regnskabsåret 2019.

Holger Christiansen, eller HC-Gruppen, har ellers leveret pæne overskud de seneste seks år. Af den nyligt offentliggjorte årsrapport begrundes den pludselige tilbagegang med afviklingen af flere akvititeter.

"Udviklingen i selskabet har været negativ. Dette skyldes hovedsageligt at selskabet har påbegyndt lukningen af to salgsselskaber. Omkostninger til denne lukning er medtaget i årsrapporten for 2019," forklares det i årsrapportens ledelsesberetning.

Desuden implementerede virksomheden i 2018 et ERP-system, der fortsat udvikles på. Her er dog tale om en kortvarig afskrivning, før effektiviseringssystemet har tjent sig selv hjem, fortæller adm. direktør Lars Almosetoft til JydskeVestkysten.

Trækker svensk forretning hjem som led i ny strategi

Holger Christiansen i Danmark har desuden to datterselskaber i henholdsvis Ukraine og Slovakiet. Omsætningen landede sidste år på over 514 mio. kr., og direktøren regner med, at en igangværende styrkelse af kerneforretningen vil fastholde momentum. 

- Vi har vedtaget en ny salgs- og markedsstrategi, som skal være med til at løfte større volumener igennem vores salgskanaler. Vi vil blandt andet fokusere på større og mindre grossister, hvor vores program passer godt ind. Rent geografisk holder vi fokus på Europa. Dette arbejde er vores salgsafdeling i fuld gang med at iværksætte. Samtidig vil vores tætte samarbejde med Boschs salgsorganisation være med til at styrke vores markedsposition, så vi når vores mål, udtaler Lars Almosetoft til JydskeVestkysten.

Desuden er HC-Cargo-fillialen i Örebro i Sverige netop lukket ned. Fremover vil kunder i Sverige få deres varer leveret fra virksomhedens centrallager i Esbjerg.

- Der vil ikke være nogen større forskel for vores kunder. De kan bestille deres HC-Cargo-produkter på samme måde, og leveringer vil blive leveret efter samme tidsplan som i dag, men fra et større lager og dermed også en større forsyningssikkerhed, siger Alexander Dankiewicz, salgschef for HC-Cargo i Danmark og nu også Sverige.

Holger Christiansen eksporterer over 90 pct. af sine varer, og da coronakrisen har sendt bilindustriens samlebånd midlertidigt til tælling, forventes det også at ramme underleverandøren. 

"Det er endnu uvist, hvor stor påvirkning udbruddet vil have for virksomhedens
aktiviteter i 2020," oplyser ledelsen.

Holger Christiansen A/S
Mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 514,5 563,1
Bruttoresultat 119,3 144,5
Resultat før skat -8,0 11,7
Årets resultat -2,9 5,8
Balancesum 402 473,9
Egenkapital 83,3 97,9
Antal ansatte 246 252
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078