23948sdkhjf

Forsigtig optimisme i bilbranchen

Seneste tal tyder på, at bunden af coronakrisen er nået, og at både nybilsalget og eftermarkedet er på vej tilbage mod niveauet før corona-situationen satte ind.

TENDENS Der er lys for enden af tunnelen og optimismen er så småt begyndt at brede sig i den danske autobranche,. De seneste tal tyder på, at bunden af coronakrisen tilsyneladende er nået, og at både nybilsalget og eftermarkedet er på vej tilbage mod niveauet før corona-situationen satte ind. Det viser Bilbranchens nye kvartalsanalyse, Tendens, der giver status på bilbranchen

De første par måneder af året startede med et lavere antal nyregistreringer end samme måneder sidste år. Herefter ramte coronakrisen et i forvejen presset nybilsalg, og under nedlukningen af samfundet har både nybilsalget og eftermarkedet været hårdt ramt.

Seneste tal viser imidlertid, at tendensen for begge områder i branchen nu er på vej i den rigtige retning igen. I takt med den gradvise genåbning af samfundet er bilsalget så småt kommet i gang igen, og eftermarkedet følger efterhånden rigtig pænt med i forhold til, hvor lukket samfundet har været i en længere periode. På nybilsalget er det privatmarkedet, der bidrager til den relativt positive tendens, imens erhvervsmarkedet fortsat hænger lidt i bremsen.

Brugtbilsalget har imidlertid været meget positivt de seneste par måneder, og til trods for et stigende udbud af biler på brugtbilmarkedet, tyder tallene på, at efterspørgslen er steget endnu mere. Det kan blandt andet hænge sammen med, at mange i år vil tage på køreferie.

Varebilmarkedet er som med erhvervsmarkedet for personbiler relativt hårdt ramt. Der er dog nogle brancher, som er hårdere ramt af coronakrisen end andre, og det ses også tydeligt på varebilmarkedet. Eksempelvis er byggebranchen og rengøringsbranchen knapt så hårdt ramt som eksempelvis udlejningsbranchen.

Tendens kan hentes på Bilbranchens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157