23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om mersalg der venter efter sommer

Brugtvognssalget stiger lige nu - nybilsslaget har det fortsat vanskeligt. Netop derfor er det ekstra vigtigt at finde nye penge; chefredaktør Flemming Haslund peger på to forretningsområder.

LEDER

PUHA. VI ER ikke forbi corona. Virus er fortsat imellem os. Men vi har vundet første halvleg, som Mette Frederiksen har formuleret det, og med foden halvt inde i sommerferiemåneden er det tid til status for hele branchens fødekædes start: Bilsalget.

OG HELT KORT: Meget tyder på, at salget af nyere, brugte biler i indeværende måned slår rekord. Vi taler om en stigning på i hvert fald 15 procent i forhold til juni sidste år - måske mere. Faktisk er der så meget flugt og fart over denne del af bilsalget, at mangelen på netop nyere brugte biler er ved at være et problem.

MEN NÅR DET kommer til nye biler, står det anderledes stille. Vel kan man formulere, at "det går bedre" med salget af nye biler til private; men det tror da pokker med de mange kampagner. Og salg af nye biler til erhverv; det er slet ikke oppe i gear endnu.

SÅ NÅR BILDANMARK skal møde virkeligheden igen til august, er det passende omhu at kigge sig om efter mersalg - noget, der kan supplere selve salget med mere end hvad der måtte være i et sæt vinterdæk og tagrællinger oven i handelen.

EN GOD BEGYNDELSE er mersalget af en servicekontrakt, som er indbygget i hverdagen hos de fleste forhandlere - servicekontrakter er lig med indtjening til værkstedet.

MEN DER ER andre muligheder i samme kategori, nemlig forsikringer som vi skrev flere artikler om i sidte uge, og finansiering, der er et af denne uges temaer.


BEGGE ER FORRETNINGSOMRÅDER, hvor andre firmaer er parate til et tæt samarbejde - man kan også sige, at de er parate til at dele kagen.

DENNE ER SIDSTE hvad jeg vil kalde "almindelige" leder inden feriemåneden, for i næste uge markerer vi juli med vores særlige udgave af avisen med titlen Sommermagasin - en slags Motor-magasinet de Luxe. Vi ses der.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219