23948sdkhjf

Håndsprit kan skade bilens kabine

Smittespredning af corona-virus forhindres ved brug af håndsprit, men materialerne i bilens kabine kan tage skade.

TEST Aldrig før har vi danskere vasket hænder så ofte og brugt håndsprit efter besøg i forretninger og andre steder. Befolkningens forbrug af sprit er steget betragteligt som følge af COVID-19, men sprit kan være skadeligt for materialerne i bilens kabine. Kemikalierne i håndsprit kan nemlig slide på overfladerne i bilens kabine, medmindre de er påført et særligt beskyttelseslag, advarer Ford.

Udfordringen er noget, som bilproducentens ingeniører længe har arbejdet med på daglig basis. Det indebærer tests af kabinematerialerne i Fords biler, der løbende udsættes for kontakt med nye hygiejne- og plejeprodukter.

Ud fra disse tests fremstiller Fords ingeniører et beskyttende lag, der kan videreudvikles løbende, så det kan modstå alle slags kemikalier. Og det holder kabinens overflader pæne i årevis.

- Forbruget af håndsprit så allerede en stigning for nogle år siden, så det har længe indgået i vores test. Ting som håndsprit, solcreme og insektspray kan være særligt skadelige for en bilkabine, men også produkter, der umiddelbart virker mere harmløse, kan forårsage skader, forklarer Mark Montgomery, materialeingeniør ved Ford Europas Dunton Technical Centre.

Ford anbefaler, at man ikke bruger produkter med blegemiddel eller brintoverilte i bilernes kabiner. Man skal også undgå ammoniakbaserede produkter, da de kan beskadige specialbelægninger på vinduesoverflader såsom antiblændende overflader og overflader, der er fingertryksafvisende.

Kunde- og prøvetursbiler hos Fords forhandlere afsprittes i denne tid omhyggeligt på alle berøringsflader inden overlevering, herunder bilnøgle, rat, gearknop, håndbremse, ind- og udvendige dørhåndtag, trykskærme samt andre knapper omkring førerpladsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157