23948sdkhjf

Brugtbilmarkedet er brandvarmt

Fortsat fuld fart på brugtvognssalget, melder Bilbasen – og salgstallene kan faktisk overhale 2019.

TENDENS Ikke alene indikerer de fire nøgletal, at den positive udvikling inden for brugtvognssalget fra de seneste ni uger fortsætter. Antallet af besøgende satte rekord med 795.000 i uge 25.

En foreløbig opgørelse af det reelle bilsalg viser, at juni måned kan nå op til en omsætning, der ligner maj måneds, og dermed ser det ud til, at indeværende måneds omsætning ligger 10-15 procent over juni 2019. Desuden fortsætter prisrettelserne på et lavt niveau, og liggedagene er nu i snit nede på 65 for de biler

For enkelte segmenter, især blandt de nyere biler, er liggedagene nede i midten af 50’erne – endda lavere for de mest eftertragtede modeller i form af MPV’er og nyere mikrobiler.

Det er bilbasen, som under coronakrisen hver uge samler op på tendenserne inden for brugtvognssalget. Hertil siger markedsanalytiker fra Bilbasen Jan Lang:

- Det er fortsat en udfordring med sourcing af nye brugtbiler for forhandlerne.

I korte træk vil Jan Lang beskrive denne uges tal som følger:

- Trafikken steg med 1,3 procent i uge 25, hvor der var godt 795.000 besøgende på Bilbasen. Antallet af forhandlerbiler faldt for niende uge i træk. Liggedagene faldt til et gennemsnit på 65 dage. Prisrettelserne steg nominelt med 5,0 procent og faldt marginalt.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109