23948sdkhjf

Webinar om brug af brint

VIDEN Brintbranchen blev nødt til at udskyde konferencen “PtX- Strategien for grøn vækst” på grund af corona. Men brancheforeningen afholder en række åbne webinarer, som retter fokus mod de store potentialer, der ligger i PtX-brintløsninger. Tirsdag den 16. juni kl. 13:00-14.30 deltager A/S Dansk Shell, H2 Energy, SAS og McKinsey & Company, når spørgsmålet bliver stillet: Hvad skal X’et bruges til?
PtX, eller formuleret som Power-to-X eller ’strøm til noget’, er i disse dage på alles læber. Regeringen har præsenteret sit udspil til første del af klimahandlingsplanen, og et konsortium af bl.a. Ørsted, SAS og Mærsk har netop lanceret et af verdens mest ambitiøse PtX-projekter. Men hvad er det egentlig, vi kan konvertere den grønne strøm til, og hvad skal vi bruge X’et til? Det og meget andet kan man høre mere om d. 16. juni kl. 13:00, når ovennævnte kerneaktører på området fortæller om deres erfaringer og deres perspektiver for PtX.


PtX kan f.eks. anvendes til at producere metanol, elektrofuels og brændstof til lastbiler, og i Brintbranchens webinar vil aktører fra de forskellige sektorer tale om, hvordan de arbejder med, og har gavn af, PtX i deres branche.


Fælles for alle PtX-løsninger er, at de er et helt afgørende element i den grønne omstilling, og at PtX repræsenterer et kæmpe potentiale for nye, grønne erhvervs- og eksporteventyr – herunder også transportsektoren og bilismen. I Danmark har vi alle forudsætninger for at gå forrest i udviklingen og anvendelsen af teknologierne, og dermed blive førende i PtX-løsninger på det globale eksportmarked. Det kræver stærk involvering af industrien.


Programmet tirsdag den 16. juni ser således ud:

13:00-13:05 Velkomst
Tejs Laustsen Jensen, Direktør Brintbranchen
13:05-13:15 Path to Hydrogen Competitiveness
Johannes Lüneborg, Partner, McKinsey & Company
13:15-13:35 Fra sort til grøn brint – hvordan raffinaderierne kan levere skala og fart på elektrolyse
Finn Schousboe, Business Manager, A/S Dansk Shell
13:35-013:55 Lars Andersen Resare, Head of Sustainability, Scandinavian Airlines (TBC)
13:55-14:15 Fuel Cell Trucks in Switzerland – an Idea Becomes a Business Model
Patrick Huber (CH) Group CEO, H2 Energy
14:15-14:20 Afsluttende bemærkninger

Man kan tilmelde sig webinaret ved at udfylde en formular på sitet brintbranchen.dk. På dagen modtager man et link til Microsoft Teams med adgang til webinaret.

Arrangementet er åbent for alle.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128