23948sdkhjf

Continental-boss trodser corona og svigtende dæksalg: Optimistisk om fremtiden

En overordentlig lun vintersæson har mindsket dækefterspørgslen hos Continental Dæk Danmark, og det afspejler sig i årsregnskabet for 2019. Omsætningen på 422,5 mio. kr. er den laveste i fem år og 6,2 pct. lavere end i 2018, hvor der blev solgt for 450,3 mio. kr.

- Vi arbejder stadig med at analysere på de seneste markedsindberetninger, men det er klart, at når vi oplever den varmeste vinter, der er målt i 150 år, påvirker det salget af vinterdæk, siger adm. direktør Georg Nielsen i en skriftlig kommentar til regnskabet.

- Herudover kan der ligge en forklaring i det øgede antal korttidsleasing på biler, hvor der heller ikke er samme afsætning på sæsonskift i år ét, som vi traditionelt oplever på personbiler, der kører i familierne i flere år, fortsætter han.

I ledelsesberetningen til regnskabet står der, at Continental Dæk Danmark dog har ”fastholdt en stærk markedsposition på dæk for både personbiler og transportindustrien”.

Ligeledes anses årets resultat trods en tilbagegang på ca. 500.000 kr. for ”tilfredsstillende, markedsudviklingen taget i betragtning”.

Corona giver ikke anledning til slinger i valsen

Georg Nielsen lader sig ikke kyse af coronakrisen, selv om rigtig mange biler landet over har fået lov at holde stille i uge- og månedsvis. Continental Dæk Danmark har således heller ikke behøvet sende nogen af sine knap 40 ansatte hjem med lønkompensation.

- Den mangeårige investering i partnerskaber med vores forhandlere og samarbejdspartnere, hvor vi støtter op om hinanden i medgang og modgang, ser ud til at blive belønnet i denne tid, der er svær for mange, både forhandlere og deres kunder, siger den danske dækchef.

Han understreger, at virksomheden forbereder sig på en turbulent og usikker fremtid, men fremhæver, at der henover coronaforåret har været et ”jævnt og fornuftigt salg” af såvel personbil- som lastbildæk.

Alligevel forventes coronakrisen at kunne ses, når bogen til 2020 lukkes.

”Det er ledelsens forventning, at selskabets økonomi i det kommende regnskabsår vil være på et lavere niveau end dette regnskabsår. Dette primært som følge af de markedsmæssige og økonomiske konsekvenser af covid-19-epidemien, som har spredt sig i Danmark og resten af verden i foråret 2020,” står der i ledelsesberetningen.

Continental Dæk Danmark A/S
Mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 422,5 450,3
Resultat af primær drift 7,5 8,4
Resultat før skat 7,5 8,2
Årets resultat 5,7 6,2
Balancesum 111,3 115,4
Egenkapital 65,4 59,7
Antal ansatte 37 36
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094