23948sdkhjf

Skat skærper kontrol med import af brugte biler

Motorstyrelsens stikprøver viser tegn på muligt snyd ved import af brugte biler. Skat er klar med nye initiativer.

SELVANMELDER Regeringen og alle partier i Folketinget har netop indgået en aftale om at styrke kontrollen på motorområdet, herunder særligt importen af brugte køretøjer.

Tiltagene kommer, efter en stikprøve fra Motorstyrelsen indikerer, at selvanmelderne sætter værdien af deres køretøj for lavt ved import af brugte køretøjer, og dermed opnår de en lavere registreringsafgift.

- Endnu en gang ser vi tegn på, at der er problemer på motorområdet. Denne gang på importen af brugte biler. Det er helt uacceptabelt, og det hverken kan eller vil regeringen sidde overhørig. Derfor strammer vi nu kontrollen på området og sætter ind overfor incitamenter til snyd. Det er jeg i sagens natur rigtig glad for, at alle partier i Folketinget står bag, så vi kan komme problemerne til liv, siger skatteminister Morten Bødskov.

Konkret er partierne enige om at:

  • Øge kontroltrykket med import af brugte biler fra 10 til 15 pct., svarende til ca. 3.000 ekstra kontroller årligt.

  • Toldsynets gyldighed reduceres fra et år til fire uger.

  • Nedsætte fradrag og tillæg for et køretøjs stand på både import og eksport af brugte køretøjer fra 5 pct. til 2 pct.

  • Fastholde forlængelsen af den såkaldte kravlegårdsordning, så nye selvanmeldervirksomheder følges i seks måneder.

  • Ny tidsfrist for anmodning om beregning af leasingkøretøjs værditab skal sikre mere korrekt afgift.

Motorstyrelsens stikprøve kommer som opfølgning på en politisk aftale fra april sidste år, hvor der allerede blev igangsat en række kontrolinitativer. I den forbindelse blev det aftalt, at Motorstyrelsen skulle undersøge, om udfordringerne på eksportområdet også gjorde sig gældende ved import af brugte køretøjer.

Ny kontrolstrategi

Udover de nye initiativer er Motorstyrelsen i gang med at udvikle og implementere en ny kontrol- og vejledningsstrategi.

Det skal øge muligheden for at identificere virksomheder i motorbranchen, hvor der er udfordringer med regelefterlevelsen og målrette kontrollen mod dem.

- Gang på gang har vores analyser og stikprøver vist, at der er udfordringer med at følge reglerne på motorområdet. Derfor skærper Motorstyrelsen nu sin kontrol og vejledning på de aktører, der går over stregen gentagne gange. Vi skal med andre ord blive endnu bedre til at finde de brodne kar og stoppe dem. Og lad mig bare sige med det samme: Vi fortsætter med at have fokus på området og vil løbende vurdere, om der er behov for yderligere tiltag på hele motorområdet, siger skatteminister Morten Bødskov.

Set i lyset af de omfattende tiltag for at styrke regelefterlevelsen på hele motorområdet er partierne enige om at følge udviklingen inden for import og eksport samt leasingområdet. bauer

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078