23948sdkhjf

Køberne vil have nyere brugte biler

Bjarne Nielsen Gruppen med 11 bilhuse er et konkret eksempel på et højt salg af brugte biler. Vi er tilbage på niveau fra før corona, melder direktøren.

BRUGTVOGNSSALG – Mette Frederiksens tale om genåbning i begyndelsen af april startede optimismen. Og de seneste uger har vi solgt omtrent lige så mange biler som før corona.


Sådan siger en de forhandlere af brugte biler, der har oplevet det store salg af brugte biler, nemlig Bjarne Nielsen, direktør i Bjarne Nielsen Gruppen, der omfatter 11 bilhuse herunder Bilernes Hus i Silkeborg. Han uddyber:

– I de første uger efter starten af coronakrisen, oplevede vi et væsentligt fald i bilsalget. Men det er tydeligt, at umiddelbart efter statsministeren i begyndelsen af april begyndte at tale om genåbning, skete der noget med optimismen. Og gennem de seneste uger ser det ud til, at tendensen har bidt sig fast, således at vi nu oplever et forbedret salg uge for uge, så salget nu nærmer sig, hvad vi havde i uge 10 og 11, inden epidemien brød ud, siger Bjarne Nielsen.

– Når vi kigger på tallene fra vores elleve bilhuse, er der faktisk godt gang i salget igen. I denne tid, der jo for mange mennesker er præget af en vis usikkerhed, har det vist sig, at bilkøberne i høj grad vælger de nyere brugtvogne, især de tre- til femårige, hvor man får rigtig meget for pengene, forklarer Bjarne Nielsen.

Om forklaringen på stigningen i salget af brugte peger direktøren bl.a. på aflyste flyrejser. Han siger:

- Med lukkede grænser og stillestående fly er turistbranchen blandt de hårdest ramte af coronapandemien. Nogle af de penge, mange danskere givetvis kommer til at spare på aflyste flyrejser, kan være en del af forklaringen og komme til at fremskynde bilsalget yderligere i det kommende måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156