23948sdkhjf

Lakleverandør i kamp mod coronaen

Axalta donerer sin specielle resin, lak, håndsprit og personligt beskyttelsesudstyr for at støtte op om den globale kamp imod coronavirus.

INDSATS Den store producent af Standox og Spies Hecker autolak, Axalta, har bevæget sig markant ind i kampen mod corona med sine fabrikker og mange muligheder. Axalta fremstiller således flere tusinde liter håndsprit og leverer medicinske forsyninger til hospitaler, nødberedskab samt til medarbejdernes lokalsamfund over hele verden. Lakproducenten har været på frontlinjen i forbindelse med tiltagene imod coronavirus i flere måneder. For at kunne imødekomme en hasteforespørgsel vedrørende en nødvendig ordre fra en større kunde fik Axaltas kinesiske Changchun-produktionsanlæg særlig tilladelse til at genåbne for at fremstille maling til en flåde af ambulancer, som var meget efterspurgt, da virusudbruddet var på sit højeste i Kina.

Fakta om Axalta 

Axalta er en global virksomhed gennem 150 år, der udelukkende fokuserer på lakker med innovative og bæredygtige løsninger til mindre OEM-køretøjer, erhvervskøretøjer og på reparationslakeringer til elektriske motorer, bygninger og rørledninger. Axalta beskæftiger 14.000 mennesker i 130 lande med mere end 100.000 kunder.

- Vi har været engageret i verdensomspændende støttetiltag vedrørende hospitalsansattes, nødberedskabers, og vores medarbejderes sikkerhed, sundhed, og trivsel. Hele vores globale medarbejderskare samarbejder om at benytte vores energi og ressourcer til at hjælpe i kampen imod coronavirus, siger Robert Bryant, direktør i Axalta og fortsætter:

- Vi sætter vores fremstilling og leveringsbeholdninger til rådighed for at kunne tilbyde de produkter, som vil gøre en forskel, der hvor der er mest brug for dem - hvad enten det er på hospitaler, i ambulancer eller på fabrikken.

Sæderovertræk og sprit

Axaltas produktionsanlæg i USA, Mexico, Brasilien og Tyskland er ændret til at kunne fremstille flere tusinde liter håndsprit, som opfylder verdenssundhedsorganisationen WHO’s høje krav. Lakproducenten har også doneret personligt beskyttelsesudstyr så som ansigtsmasker, overtræksdragter, lukkede hætter og beskyttelsesærmer til hospitaler over hele verden, der normalt bruges på Axaltas produktionsanlæg. Og der er doneret mere end 5000 sædeovertræk, som normalt benyttes på værksteder, til lokale hospitaler, hvor medicinsk personale bruger overtrækkene i deres egne biler for at formindske risikoen for overførsel at coronavirus.

Speciel resin til motorer

Axalta har også forøget forsyningerne af sin elektrisk isolerende resin, Voltatex, for at sikre, at virksomhedens kunder inden for medicinske enheder hurtigt kunne fremstille livreddende udstyr såsom motorer til respiratorer og N95 ansigtsmasker, som er meget efterspurgte på hospitaler over hele verden på grund af coronavirus pandemien.

Voltatex tilbyder en lang række forskellige elektriske isoleringsprodukter, inklusiv emaljetråd, kernepladelak og imprægnerings-harpikser, der er nøglekomponenter til elektriske motorer, generatorer og transformere. Voltatex lak anvendes til respiratormotorer, svagstrøms servomotorer til ansigtsmaske-maskineri samt superledere til MRI-maskiner til at nedsætte energiforbruget og strålingen, som gør dem sikre at håndtere. Axaltas Voltatex imprægnerings-harpiks vandt for nyligt den højeste pris indenfor Edison Awards i kategorien for materialevidenskab og ingeniørarbejde. Edison Awards er en af verdens mest prestigefyldte priser, som hylder innovation og ekspertise indenfor produkt- og serviceudvikling, marketing, design og innovation. I år er det anden gang i træk, at Voltatex 4224 har vundet en Edison Award.

Strategiplan om salg afsluttet

Den 19. juni 2019 iværksatte bestyrelsen i Axalta en strategiundersøgelse for at maksimere aktieværdien. Undersøgelsen, der for nylig blev afsluttet, omfatter en salgsproces for selskabet samt en evaluering af Axaltas driftsstrategier, kernevirksomhed og selskabets potentielle stand-alone værdi. Der er kommunikeret med mere end 50 aktører, inklusive selskaber indenfor laksektoren, samt de kemiske og industrielle sektorer, såvel som finansielle aktører overalt i USA, Europa og Asien vedrørende et eventuelt salg af selskabet, eller dele af selskabets forretningsområder. Der er i strategiplanen underskrevet hemmeligholdelsesaftaler med 18 potentielle købere for at gøre due diligence lettere. 

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11