23948sdkhjf

Nordjyder er til brugte erhvervsbiler

Erhvervskøb af brugte biler er størst i det nordjyske, viser ugens Voxmeter-analyse.
UGENS TAL: Jyder i almindelighed, og nordjyder i særdeleshed, er mest tilbøjelige til at købe en erhvervsbil brugt. Det viser ugens analyse fra Voxmeter. Tallene er kommet frem ved et kig i databasen "CEM Cars Intelligence" og en analyse af, hvor stor en andel der forventer at anskaffe sin næste bil som et brugt erhvervskøb, fordelt på baggrund af region.

Nordjylland er, med en andel på 5,6 procent, den region, hvor erhvervskøberne er mest tilbøjelige til at købe brugt. I bunden ligger Region Sjælland med en andel på 2,6 procent og Region Hovedstaden med 2,9 procent.

Landsgennemsnittet er på 3,9 procent; en andel Region Syddanmark er ganske tæt på.

Erhvervsleasing har knækket kurven

Et andet aspekt inden for erhvervskøb er leasing. Naturligt nok er også erhvervsleasing påvirket af COVID-19-situationen.

Erhvervsleasing udgjorde i maj i år 26,1 procent. De Danske Bilimportører noterer, at kurven for erhvervsleasinger nu endelig er knækket efter fire måneder med fald.

Sammenlignes tallene for maj 2020 med maj 2019, er andelen af køb og privatleasinger steget fra henholdsvis 53,8 og 13,0 procent til 53,9 og 20,0 procent, mens andelen af erhvervsleasinger er faldet fra 33,2 procent til 26,1 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109