23948sdkhjf

Bank stopper for lån til nye benzin- og dieselbiler

Merkur Andelskasse, der bryster sig af at være landets største bæredygtige pengeinstitut, har besluttet sig for at smække låget på pengekassen, hvis kunder vil have et billån til en ny bil, hvis den kører på fossile brændstoffer. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

- Vi pengeinstitutter har en stor rolle at spille i forhold til den bæredygtige omstilling. Vi kan kanalisere penge i en mere bæredygtig retning - som for eksempel til elbiler - og ved at gøre det billigere og mere attraktivt for forbrugerne at låne penge til elbiler end til fossile biler, siger direktør Charlotte Skovgaard i pressemeddelelsen.

Desuden vil låneforholdene blive differentieret efter bilens bæredygtighed. Således bliver det billigere at låne til en ren elbil fremfor en hybrid og så videre. 

Det er dog stadig muligt at få et billån til "sorte" biler - hvis de vel at mærke allerede er i brug.

- På kort sigt er det mere bæredygtigt at bruge de eksisterende biler, til de er udtjent, end det er at producere nye, også selvom de kører på el. Derfor kan du her og nu stadig godt låne til en brugt benzin- eller dieselbil, men kun til de allermest brændstoføkonomiske. Men vores mål er at sige fuldt og helt stop for finansiering af alle fossile biler uanset energimærkning, siger Charlotte Skovgaard.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109