23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...med en direkte opfordring om afgiftshandling nu

Corona til trods: Bilbranchen er tilbage til den grønne dagsorden, mener Motor-magasinets chefredaktør, Flemming Haslund. Han sender en letforståelig hilsen til kommissionen for grøn omstilling og dens formand, Anders Eldrup.

LEDER

BILFORÅRET HAR ENE og alene handelt om corona. Så alle andre emner, hvor vigtige de end måtte være, har været skyllet bort for en tid. Det gælder også den grønne omstilling.

MEN NU ER problemet om overgang fra fossil til el på vej tilbage. Helt konkret fordi regeringen netop har fremlagt sit foreløbige klimaudspil, hvor klimaminister Dan Jørgensen påpeger, at afgørende for planens succes er afgiften på biler. Og på den måde spiller han behændigt en præcisering over til Anders Eldrup, der står i spidsen for kommissionen for grøn omstilling.

IKKE KUN DAN Jørgensen sætter emnet tilbage på dagsordenen. Det samme gør den nye direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, og Gitte Seeberg, direktør i AutoBranchen Danmark. Rørvig ved, på basis af bilsalget i maj, at konkludere, at de danske bilkøbere, også efter corona, er interesserede i at købe elbiler. Og Seeberg ved at kræve politiske handling nu.

SÅ NU STÅR den på grøn omstilling igen.

DERFOR ER DET afgørende, at der kommer en afklaring om registreringsafgiften på elbiler - og alle andre typer biler i øvrigt. Måske ligger det i kortene, at corona kan være med til at udsætte beslutningerne om de kommende afgifter. Eldrups deadline er den 31. december i år, men han har tidligere udtalt, at han ikke kan forestille sig, at næste års finanslov kan vedtages uden en udmelding fra ham og kommissionen. Og det er altså til efteråret. Corona eller ej.

FOR AT AUTOBRANCHEN, som en af de hårdest ramte, kan komme frelst ud på den anden side, er det et must, at der i år kommer en afklaring. Vil og tør regeringen gå efter det ambitiøse mål, med den pris det måtte have, eller ikke?

HVIS DER SKAL være sammenhæng mellem regeringens politik og virkeligheden - inklusive vores branches reelle mulighed for at følge med - må der komme et grønt afgiftsudspil fra Eldrup og regeringen hurtigst muligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112