23948sdkhjf

Gratis elbil-certificering til værkstederne

Hvis værkstedet allerede har en KS2000 certificering, kan der let bygges en el- og hybriddel ovenpå. Mange takker ja, fortæller AutoBranchen Danmark.

VIDEN Det er om at holde sig til og gøre sig klar til det forventede store rykind af el- og hybridbiler. I den forbindelse kan værkstederne forberede sig ved at få lagt en gratis certificering til el- og hybridbiler oven på den eksisterende KS2000, der, ifølge AutoBranchen Danmark, er den mest udbredte kvalitetssikring af autolak- og karrosseriværksteder i Danmark.

I takt med genåbningen af Danmark her i coronakrisen besøger brancheforeningens konsulenter flere og flere værksteder. Og interessen er stor for certificeringen til el- og hybridbiler, der guider til forsvarlig håndtering af bilerne på stærkstrøm, fortæller Nicky Bobak, chef for AutoBranchen Danmarks Videncenter, som er i tæt kontakt med autolakerere, pladesmede og værksteder.

- Langt størstedelen af de medlemmer, vi indtil videre har besøgt, har takket ja til den nye certificering. Det er meget positivt, fordi salgstallene viser, at langt flere biler på stærkstrøm bliver sendt ud på markedet. Det betyder, at autolakerere og karrosseriteknikere vil komme til at skulle håndtere flere el- og hybridbiler fremadrettet, siger Nicky Bobak.

De seneste bilsalgstal fra april 2020 viser, at elbiler udgør 3,7% af det samlede bilsalg i en måned, der stærkt præget af coronakrisen. Fremgangen er dog fortsat tydelig, når man kigger på salgstallene år til dato i 2020. Her ligger elbiler, med 2512 indregistreringer, 71% over niveauet i samme periode i 2019.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312