23948sdkhjf

Tilfredshed med lærlingeaftale

Trepartsaftalen på lærlinge-området er en imødekommelse af alle SMVdanmarks ønsker til at sikre, at vi får flere faglærte i fremtiden.

UDDANNELSE Regeringen og arbejdsmarkedets parter fordeler et overskydende beløb på 5,4 milliarder kroner til danske virksomheder for at sikre flere lærepladser.

Det oplyste Beskæftigelsesministeriet torsdag.

Pengene kommer fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), hvortil private og offentlige arbejdsgivere betaler et bidrag, der finansierer flere praktikpladser for erhvervsuddannelserne.

- Vi er blevet enige om en efter vores mening rigtig god trepartsaftale, som tilfører 5,4 milliarder, som skal bruges til at holde hånden under lærlinge og elever og skal skabe nye elevpladser, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på et pressemøde.

Parterne er blevet enige om en løntilskudsordning, så de virksomheder, der indgår nye uddannelsesaftaler i løbet af 2020, kan få dækket op til 90 procent af udgifterne.

For eksisterende aftaler får virksomheder dækket 75 procent af lønnen.

Derudover skal arbejdsgivere, der har elever og lærlinge, i højere grad kompenseres for deres udgifter resten af året.

Glæde hos SMVdanmark

SMVdanmark, der organiserer de små og mellemstore virksomheder , har siden coronakrisens start efterlyst økonomiske incitamenter til de virksomheder, der har lærlinge.

- Vi er glade og stolte over, at det er lykkedes at få AUB-midlerne målrettet virksomheder med lærlinge. Økonomisk støtte her og nu til de virksomheder, der holder fast i uddannelsesansvaret, er

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095