23948sdkhjf

Biludlejningsfirmaet Hertz styrer mod konkurs

Det over 100 år gamle Hertz er så hårdt ramt af coronakrisen, at det søger om konkursbeskyttelse i USA.

CORONA udlejningsfirma Hertz har søgt om konkursbeskyttelse for dets aktiviteter i Nordamerika.

Det oplyser selskabet i en meddelelse natten til lørdag dansk tid.

Coronakrisen har revet tæppet væk under rejsebranchen og dermed også efterspørgslen for at leje biler.

Inden virusbruddet ramte med fuld kraft, gik det godt for det over 100 år gamle foretagende, som både i januar og februar øgede omsætningen.

Men viruspandemien udløste et så 'pludseligt og voldsomt' fald i indtægterne, at firmaet økonomisk er på hælene.

En stor del af indtægterne kommer fra udlejning af biler i lufthavne. Men næsten al flytrafik er gået i stå under virusudbruddet, og dermed også behovet for at leje biler i forlængelse af en flyrejse.

Gæld på 18 mia. dollar

Hertz havde håbet på at indgå en aftale med kreditorerne inden fredag om en forlængelse af låneaftaler, men det lykkedes ikke parterne at blive enige. Selskabet har en gæld på over 18 milliarder dollar.

Ved at søge om konkursbeskyttelse har Hertz mulighed for at fortsætte driften samtidig med, at det forsøger at få styr på økonomien.

Problemerne i Nordamerika påvirker ikke umiddelbart virksomhedens drift i Europa eller i Australien og New Zealand – og altså heller ikke i Danmark.

Danmark upårvirket

Hertz Danmarks CEO Martin Peick-Kristensen har tidligere udtalt i forbindelse med den forestående konkurs:

- Hertz’ forretningsmodel bygger på et stort franchisenetværk, hvilket medfører at for eksempel de nordiske Hertz virksomheder ikke påvirkes af en eventuel rekonstruktion i USA. I Danmark ejes franchiserettighederne af First Rent a Car Denmark A/S, som er et 100% ejet datterselskab af Volvo Cars. First Rent a Car Denmark A/S er en del af en nordisk gruppe, Han fortsætter:

- Det er vigtigt at understrege at vores virksomhed i Danmark og resten af Norden ikke påvirkes af eventuelle hændelser, som måtte ske i USA. I Danmark kan vores kunder være trygge og fortsætte med at booke lejebil hos os. Vores franchiserettigheder påvirkes ikke af udviklingen i USA, og vores fokus er som tidligere at varetage vores kunder og medarbejdere på en god og sikker måde, siger Hertz Danmarks CEO Martin Peick-Kristensen.

Ved udgangen af 2019 havde Hertz omkring 38.000 ansatte på verdensplan.

I Nordamerika har Hertz ifølge nyhedsbureauet AFP nedlagt 10.000 stillinger for at skære ned på omkostningerne.

Hertz er blandt de største virksomheder, som er havnet i en overlevelseskamp på grund af viruspandemien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11