23948sdkhjf

CAC opgraderer sit robotlager

Selskabet bag au2parts, CAC, udvider sit robotanlæg med en investering på 1,6 millioner kroner.

LAGERSTYRING Det topmoderne lageranlæg, Aktieselskabet Carl Christensen (CAC) tog i brug i efteråret 2019 er fået følgeskab af et par ekstra robotter.

Indtil 1. maj i år bestod CAC’s AutoStore anlæg af 50 effektive robotter, der håndterer varer fordelt på 118.000 lokationer. Men efter et halvt års ibrugtagning er succesen så stort, at anlægget udvides yderligere med to robotter og knap 7.700 kasser - en investering til 1,6 mio. kroner, så den samlede investering nu er på ca. 52 mio. kroner.

CAC’s administrerende direktør, Thomas Jensen, siger om den yderligere investering:

- At vi kan lave en sådan investering under en corona-krise, bekræfter, at vi har en tålmodig kapital bag os, der er villig til at investere i fremtiden. Hele branchen er påvirket af den nuværende krise, og vi er ikke undtaget, men vi tror stadig på fremtiden. Den sidste tid bekræfter os blot i, at vi, mere end nogensinde, skal have fokus på effektivisering, og det er en af grundene til denne udvidelse af vores robotter, siger han og fortsætter:

- Løbende effektivisering af driften er en forudsætning for, at vi kan sikre arbejdspladserne i koncernen på den lange bane. Robotterne klarer ikke hele opgaven, så på gulvet har vi en række dygtige medarbejdere til at færdiggøre forsendelsen. Kombinationen af robotter og nyt ergonomisk løftegrej til medarbejderne gør, at vi forventer at kunne fastholde vores lageransatte længere, som følge af bedre arbejdsstillinger og dermed mindre fysisk belastende funktioner.

CAC’s Logistik og IT-Chef, Asger Poulsen, supplerer:

- Vores nuværende 50 robotter har det sidste halve år præsteret som forventet. Vi har kun haft nedbrud af få minutters varighed og har en oppetid på 99,8%. De sidste 0,2 % dækker over fejl, som robotterne ikke er skyld i. Anlægget er utroligt effektivt og stabilt. Om dagen henter de selvfølgelig varer op af de nu mere end 83.000 kasser, der står i lag af 16 kasser. Efter pluk sendes kassen med varer ned til medarbejdere, der står klar til at tage imod. Men om natten arbejder de skam også. Her forbereder de opgaverne til næste dag. De ordrer, der kommer ind efter lukketid, dvs. sent aften frem til tidlig morgen, gøres klar, så de er i de øverste kasser forberedt til pluk om morgenen.

Navngivet efter bilmærker
Alle robotter er opkaldt efter bilmærker. Robot nummer 007 er selvfølgelig en Aston Martin. Med udvidelsen blev der plads til to nye bilmærker - "Corvette" og "Jensen". Sidstnævnte er dog ikke opkaldt efter CAC direktør Thomas Jensen, men efter det britiske bilmærke Jensen, der ad flere omgange har produceret luksuriøse sportsbiler.

Der er nu ikke plads til yderligere udvidelse, da de knap 83.000 kasser fylder det eksisterende system op. Men det skal dog ikke forhindre CAC i at udvide, hvis det bliver nødvendigt. Tilladelserne til en etape to med en udvidelse på yderligere 21.000 kasser ligger allerede klar til, når behovet opstår. Men lige nu rækker de knap 83.000 kasser, der svarer til 92 x Eiffeltårnet, hvis de stables eller omregnet 27,6 kilometer, oplyser CAC i en pressemeddelelse. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125