23948sdkhjf

Elon Musk trodser myndigheder ved at genåbne Tesla-fabrik

Tesla opfordrer ansatte på fabrik i Californien til at genoptage arbejdet i strid med de lokale regler.

ELBILER Den amerikanske elbilproducent Tesla trodser lokale myndigheder i Californien ved at genoptage arbejdet på selskabets samlefabrik i delstaten.

Det skriver selskabets grundlægger, Elon Musk, i et tweet mandag.

- Tesla genstarter produktionen i dag i strid med reglerne i Alameda County. Jeg vil være der sammen med alle andre, skriver Elon Musk i tweetet.

Han tilføjer i tweetet, at hvis det skulle komme til anholdelser, så håber han på at blive den eneste.

Sundhedsmyndigheden i Alameda County sagde i weekenden, at fabrikken i byen Fremont skulle forblive lukket, så længe restriktioner for at bekæmpe virusudbruddet gælder.

Bliver påbuddet ignoreret, kan det straffes med bøder, fængselsstraf eller begge dele, skriver Reuters.

Udmeldingen fra sundhedsmyndigheden fik Elon Musk til at true med at flytte Teslas hovedkvarter samt fabrikken fra Californien til Texas eller Nevada i stedet for.

Siden Musk fremsatte sin trussel, har han modtaget adskillige opfordringer fra andre delstater, som gerne vil lægge jord til den store arbejdsplads.

Tesla sagsøgte også Alameda County for at bryde Californiens forfatning ved at trodse en udmelding fra delstatens guvernør, Gavin Newsom. Han meddelte torsdag, at fremstillingsvirksomheder kan genoptage arbejdet.

Musk sagde mandag, at han havde fået grønt lys til en genåbning fra embedsfolk i delstaten.

- Californien godkendte det, men en ikke-valgt embedsperson (i Alameda, red.) underkendte det i strid med loven. Desuden er alle andre bilfabrikker i USA godkendt til at genåbne. Bare ikke Tesla. Det er noget værre rod, sagde han.

Ifølge Teslas hjemmeside er der over 10.000 medarbejdere på fabrikken i Fremont.

Kilde: Ritzau

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125