23948sdkhjf

Motorstyrelsens direktør stopper

Jens Otto Størup skifter autobranchen ud med idrætten. OPDATERET: Nu med interview med den afgående direktør.

LEDELSE Jens Otto Størup, der i de sidste tre år har stået i spidsen for Motorstyrelsen under Skatteministeriet, forlader nu arbejdet i autobranchen.

52-årige Jens Otto Størup tiltræder i stedet pr. 1. juli stillingen som adm. direktør i DGI, der har landskontor i Vingsted ved Vejle, og som tæller over 6400 idrætsforeninger med 1,7 millioner medlemmer.

Motorstyrelsen var en af de syv styrelser, der i 2018 erstattede Skat.

Hovedsædet blev placeret i Aalborg, og Jens Otto Størup har stået i spidsen for opbygningen af styrelsen, fra han som første mand mødte ind på kontoret, til Motorstyrelsen i dag beskæftiger omkring 375 medarbejdere.

Et tilvalg - ikke et fravalg

- Mit skifte er et tilvalg af en ny udfordring og ikke et fravalg af Motorstyrelsen. Det har været enormt spændende at bygge Motorstyrelsen op, og autobranchen er en spændende branche, hvor der sker meget, siger Jens Otto Størup til Motor-magasinet.

Udflytning

Motor-magasinet: Er det lykkedes med udflytningen af Motorstyrelsen til Aalborg?

- Det skal du spørge andre om. Men jeg mener, at vi er der med flytningen, hvor vi skal være. I dag mangler kun en enkelt flytning af medarbejdere fra Århus. Vi har i dag en fuldt funktionsdygtig og bemandet Motorstyrelse, hvor jeg jo har ansat hele ledelsen. Men man er jo aldrig helt i mål, fordi man skal blive ved med at udvikle sig, svarer Jens Otto Størup.

Interesse for dialog

- Jeg begyndte i mit job i Motorstyrelsen som den første medarbejder i november 2017 som en person, der kom uden for autobranchen. Min tilgang var derfor at besøge alle brancheforeninger og andre aktører, og det blev der taget godt imod. Der blev kvitteret for min interesse for dialog, og jeg har stået på rimeligt god fod med alle brancheforeninger, som jeg har kunnet tage uformelle samtaler med de seneste år. Vi var så ikke altid enige i de sager der var, men jeg har jo altid repræsenteret en administration og ikke en politik, tilføjer han.

Vigtig del af mit liv

Det er en af de tunge poster i dansk idræt, som Størup til sommer får, og han har da også solide ledelseserfaringer i at få lokale, regionale og nationale perspektiver til at spille sammen.
DGI har tæt på 650 medarbejdere, der arbejder med det mål at gøre flere danskere aktive, helst i en idrætsforening. 
- Jeg glæder mig til at arbejde for en rigtig god sag, blive en del af DGI´s organisation, møde nye kollegaer og møde de mange frivillige kræfter. Idræt har altid været en vigtig del af mit liv. Jeg har set, hvordan foreninger bygger bro og binder os sammen som samfund på tværs af land og by og på tværs af generationer. De værdier vil jeg bruge mine erfaringer til at arbejde for, udtaler Størup ifølge en pressemeddelelse fra DGI.

Ingen markering

Der bliver ingen markering i Aalborg af Jens Otto Størups afgang med udgangen af juni som følge af corona-begrænsningerne – måske bliver der en virtuel markering, oplyser han.

Jens Otto Størup

Før Motorstyrelsen var Jens Otto Størup i 2011-2017 adm. direktør i Nordjyllands Trafikselskab og i 2006-2011 adm. direktør i Nordsøen Oceanarium & Forskerpark i Hirtshals. På sit CV kan Jens Otto Størup også skrive områdedirektør i KMD og administrationschef i Lederne.
Han er uddannet økonom fra Aalborg Universitet og har bl.a. suppleret med en bestyrelsesuddannelse og en MBA. Han er desuden bestyrelsesmedlem i Tryghedsgruppen og Forenet Kredit.
Privat bor Jens Otto Størup i Hjørring med sin kone Anette og det yngste af parrets tre børn.
Favoritidrætten er cykling, gerne mountainbike i de nordjyske klitplantager. Han har også cyklet med Team Hjørring til Paris.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093