23948sdkhjf

Biludlejningsselskaber styrtbløder

Hertz er på vej mod konkurs og Avis har tabt en mia. kr. i ørets første kvartal.  

CORONA Stilstanden grundet corona og de mange rejserestriktioner verden over har store konsekvenser for de to store, amerikanske biludlejningsvirksomheder, Hertz og Avis.

Avis har netop rapporteret et nettodriftstab på 158 mio. dollar (godt 1 mia. danske kr.) i første kvartal, mens Hertz forbereder sig på en mulig konkurs, skriver den amerikanske finansavis The Wall Street Journal.

Bege firmaer har i en længere periode måtte opleve deres respektive lejebiler stå stille på parkeringspladser uden at se den store udlejningsaktivitet.

Det har ikke mindst tæret økonomisk på virksomhederne, da bilerne ikke kun hurtigt mister værdi på et faldende marked for brugte biler, men også kræver en månedlig betaling.

Mandag var Avis-aktien nede på 13,97 dollar, mens Hertz-aktien lå på 4 dollar - de er henholdsvis faldet med 72 og 80 pct. siden februar.

Mens Avis har meldt ud, at virksomheden regner med at have nok likviditet til at kunne klare sig gennem året, så har Hertz svært ved at klare sig, da virksomheden også før coronakrisen kæmpede med en stor gæld.

Firmaet har tidligere fyret 10.000 ansatte – omkring hver 4. – og nu har selskabet misligholdt sine leasingaftaler. Ifølge Wall Street Journal forbereder Hertz sig på en mulig konkurs.

Det er især restriktioner på rejser under coronakrisen har smadret Hertz’ omsætning. Mens den amerikanske regering har lanceret enorme hjælpepakker til landets luftfartsselskaber, har biludlejningsfirmaer måttet se langt efter hjælp.

Ifølge personer, som er bekendte med sagen, har Hertz mandag ansat en yderligere rådgiver til at hjælpe med forberedelserne på en mulig konkurs - Hertz har ikke ønsket at kommentere sagen, skriver Wall Street Journal.

Flere i branchen håber stadig, at udlejningsindustrien vil blomstre igen, så snart folk kan bevæge sig frit og økonomien er kommet sig, skriver avisen.

Kilde: Ritzau

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109