23948sdkhjf

Hella-direktør går på selvvalgt pension

60-årige Henrik Jensen, direktør for Hella A/S gennem ni år, går på selvvalgt pension den 31. maj. Læs her hvorfor.

PORTRÆT - Det har været en spændende rejse, men det har også trukket tænder ud det sidste to et halvt år som følge af nyt it-system, nyt logistik setup og ny eftermarkedsstrategi i Hella, erkender Henrik Jensen, adm. direktør for Hella A/S siden 2010, der af en alder af netop fyldt 60 år går på "selvvalgt pension", som han selv formulerer det med udgangen af maj - og dermed med udgangen af det nuværende regnskabsår.

Rejser, golf og guitar

Ikke for at skifte til et andet job i autobranchen, men for at prioritere tiden om og prøve kræfter med nogle andre ting i livet:

- Jeg ønsker at have fokus på familie og venner, rejser (her i begyndelsen nok kun i Danmark som følge af corona-krisen), golf, vandreture, at genoptage klassisk guitar samt måske et kursus på Folkeuniversitetet.

- Og så må vi se, hvad der sker. Hvis det bliver for kedeligt, må jeg jo skaffe mig et nyt job - jeg smækker ingen døre i, forklarer Henrik Jensen i et interview med Motor-magasinet.

- Planen fra 1. juni hedder selvpensionering og fokus på nogle andre områder end den spændende opgave, jeg har haft hos Hella de seneste næsten ti år, konstaterer han.

Henrik Jensen

Adm. direktør for Hella A/S i Aabenraa siden 2010.
Før det arbejdede han for Hella fra 1979 til 2004 og for Philips Automotive i 2004-2010.
Fyldte 60 år den 18. april.
Har to store sønner og to bonusbørn samt et barnebarn fra december.
Er opvokset i Padborg, men har boet på Sjælland siden 1998 - og i Himmelev ved Roskilde siden 2010.
Har siddet i AUTIG’s bestyrelse i  2018-2020 og været suppleant 2011-2018.



Positive regnskaber

- Hella er en spændende, international virksomhed, som er blandt de stærkeste i autobranchen på udvikling og indtjening, og selskabet har en særlig tilpasningsevne, som er bevist i den nuværende krise, påpeger Henrik Jensen, som kan glæde sig over ti positive regnskaber på stribe hos Hella A/S med en stabil lille vækst.

Det seneste regnskabsår, som slutter 31. maj, får en lille nedgang som følge af corona-krisen, men med en positiv bundlinje, forudser han.

- Og efter corona-krisen står Hella stærkt i en tid med markedsfokus på forsyningssikkerhed, korte leveringsveje og europæisk renæssance, vurderer Henrik Jensen.

Solid stab

Hella A/S havde samme ejere som FTZ frem til 2018 og et tæt samarbejde inden for logistik og it.

Da FTZ så blev solgt til Mekonomen, implementerede Aabenraa-firmaet et nyt SAP-system på seks måneder samt lavede et nyt logistik setup, som tidligere var placeret hos FTZ i Odense, men nu er hos Roliba Odense - stadigvæk på Hvidkjærvej.

- De seneste år har også budt på en ny Hella eftermarkeds strategi, som blandt andet fokuserer på konsolidering, electrificering, bildata og digitale kanaler, forklarer Henrik Jensen.

- Hella A/S har i dag et godt samarbejde med alle aktører i Danmark og en trimmet organisation med 12 medarbejdere i Aabenraa og seks på lageret i Odense. Vi har en solid og professionel medarbejderstab med en gennemsnits anciennitet på 17 år.


Henrik Jensen holder afskedsreception fredag den 29. maj kl. 13-16 i Sønderjyllands Golfklub, Golfbanevej 3, 6360 Tinglev, hvis forsamlingsrestriktionerne til den tid tillader det.

Her er afløseren - Søren Johansen

Den 1. juni sætter 37-årige Søren Johansen sig i direktørstolen hos Hella A/S i Aabenraa.
Det er firmaets nuværende salgs- og produktchef.
Søren Johansen er udlært hos Falkenberg/Hella (2003-07) og skiftede siden til S-E-T A/S i 2007-13 og Besko 2014-17.
I 2017 vendte han tilbage til Hella, først som produktchef og siden som produkt- og salgschef.
- Søren Johansen har stærke kompetencer inden for salg, produkter, it og relationer samt er dygtig strategisk, lyder skudsmålet fra Henrik Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094