23948sdkhjf

Bilkoncern femdobler overskud

Nic. Christiansen Gruppen fortsætter de gode takter, der allerede viste sig i andet halvår 2018. I 2019 er væksten fortsat, og overskuddet er næsten femdoblet til historiske 256 millioner kroner.

BILER Der var fuld fart på i 2019 for bilkoncernEN Nic. Christiansen Gruppen i Kolding, som netop har præsenteret et regnskab, som viser et overskud før skat på 256 millioner kroner, skriver Avisen Danmark .

Sammenlignet med forrige år er det en femdobling af overskuddet, som i 2018 lød på 55 millioner kroner.

Nic. Christiansen Gruppen står for import og salg af biler og reservedele i en lang række lande heriblandt mærker som Jaguar, Land Rover, Hyundai og Honda.

- Vi er tilfredse med vores præstation i 2019. Det er et rekordregnskab, vi leverer - og vi har fortsat trenden fra 2. halvdel af 2018, hvor vi også sluttede stærkt. I 2018 overtog vi importen af Hyundai i Sverige, og i første hele regnskabsår år kan vi med tilfredshed konkludere, at det har været en succesfuld overtagelse af mærket i Sverige, udtaler Niels Vrist Bertelsen, adm. direktør for Nic. Christiansen Gruppen i en pressemeddelelse.

Virksomheden løftede samtidig sin omsætning med cirka 40 procent fra 6,3 milliarder kroner i 2018 til 8,8 milliarder kroner i 2019, mens egenkapitalen nu er steget fra 454 millioner kroner i 2018 til 644 millioner kroner i det nuværende regnskab.

Godt år

Dykker man ned i regnskabet, fremgår det, at overskuddet blandt andet kan tilskrives et ekstraordinært godt år for British Car Import, hvorigennem Nic. Christiansen Gruppen har agenturet til at importere Jaguar og Land Rover til Danmark, Sverige og Norge.

I Norge var især salget af elbilen Jaguar I-Pace en stor succes. I alt blev overskuddet før skat på 116 millioner kroner.

I Sverige blev et underskud på 23 millioner kroner i 2018 vendt til et overskud på knap syv millioner kroner i 2019. British Car Import i Danmark lander på et overskud på 4,7 millioner kroner.

Hyundai

Hyundai i Danmark har efter et hårdt 2018 levereret et godt resultat på 29 millioner kroner før skat i 2019. Samtidig har Hyundai i Sverige leveret et tilfredstillende resultat - i alt omkring 14 millioner kroner før skat.

Retailforretninger

- Her er det især værd at fremhæve Bayern Auto-Group, der igen i år leverer et godt resultat. Efter sidste års rekordår leverer Bayern AutoGroup et overskud på 42,8 millioner kroner før skat, siger Niels Vrist Bertelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109