23948sdkhjf

Audi forlader DTM til fordel for el-motorsport

Den tyske motorsportsserie må vinke farvel til Audi, der vil hellige sig Formel E.

OMSTILLING Audi er da indbegrebet af Deutsche Tourenwagen Masters, DTM... Nej, ikke længere. For i omstillingen mod at blive leverandør af premium mobilitet med et CO2-neutralt aftryk, justerer nu Audi sit motorsportsprogram og vinker farvel til den succesfulde top-serie DTM i hjemlandet.

Mærket med de fire ringe vil således ikke fortsætte sit engagement i DTM touring car racing serien efter 2020 sæsonen. Ledelsen i Audi AG har truffet beslutningen i lyset af de økonomiske udfordringer som følge af corona-pandemien og har meddelt sin beslutning til DTM’s paraplyorganisation mandag den 27. april.

Derimod vil det succesfulde engagement i den elektriske serie Formel E, og i customer racing, være centrum for Audi’s fremtidige motorsportsaktiviteter.

Audi har været repræsenteret i Formel E, lige siden den populære fuldt elektriske racerserie blev startet i 2014. Med 41 trofæer har Audi Sport ABT Schaeffler været det mest succesfulde Formel E-hold gennem årene.

Uden for banen planlægger Audi at generere omkring 40 procent af sit salg med elbiler og plug-in-hybrider i 2025.

- Vi har hos Audi formet DTM, og DTM har formet Audi. Det viser, hvilken kraft der ligger i motorsport - teknologisk og følelsesmæssigt, siger Markus Duesmann, CEO i Audi AG.

- Den energi vil vi bruge til at drive vores transformation mod at blive leverandør af sportslig, bæredygtig elektrisk mobilitet. Derfor fokuserer vi også vores indsats på racerbanen og konkurrerer systematisk om morgendagens ’Vorsprung’. Formel E tilbyder en meget attraktiv platform for dette. Som supplement hertil undersøger vi andre progressive motorsportsformater for fremtiden, fortsætter Duesmann.

Audi kan nu se tilbage på en yderst succesfuld tid i DTM. Med 23 mesterskabstitler, herunder 11 kørertitler, mere end 114 sejre, 345 podieplaceringer, 106 pole positioner og 112 hurtigste omgange har Audi formet DTM fra 1990 til 1992 og fra 2000 og fremefter.

Med tre ud af tre mulige mesterskabstitler, talrige podier og mange andre rekorder har 2019 hidtil været Audis mest succesfulde DTM-sæson i mærkets historie.

Læs mere om: Audi
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.174