23948sdkhjf

Færre biler på vejene giver færre ulykker

Der har aldrig været en måned med så få person- og materialeskader i trafikken som i marts i år. Det oplyser Vejdirektoratet, der peger på coronakrisen som årsagen.

ULYKKER Hjemsendelser og faldende aktivitet i samfundet viser sig også i færre ulykker - og dermed færre værkstedsopgaver.

Hvad angår personskader i trafikken var det hidtil laveste niveau 174 tilskadekomne i februar 2018. I marts i år kom 159 til skade. I marts for et år siden var tallet 248.

- Det er uden tvivl effekten af coronakrisen, vi kan se i tallene. Når personbiltrafikken falder så kraftigt, som det er sket i de seneste uger, smitter det helt naturligt også af på ulykkesstatistikken, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Hvad angår antallet af materielskadeulykker, var der foreløbigt registreret 634 i den forgangne måned. Det er også lavere, end det plejer at være. I de sidste fem år har der i gennemsnit været 706 materielskadeulykker i marts måned.

Det er dog ikke helt usædvanligt at opleve måneder med så få materielskadeulykker. I februar 2017 var der 573 og i marts 2016 var der 629.

Vejdirektoratet tager et lille forbehold for optællingen. Det har noget at gøre med, hvordan tallene indsamles.

For den første opgørelse af en måned - som der er tale om med marts i år - er altid et estimat. Ikke alle færdselsulykker kommer ind i den database, der bruges, på samme tid.

Så der kan være tilfælde, der venter på at blive føjet til.

Fordi politiet under coronakrisen kan have haft fokus på andre ting, er dette ifølge Vejdirektoratet måske særligt relevant for tallene fra marts.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095