23948sdkhjf

Formel 1-grandprix nummer ti bukker under for coronavirus

Årets Formel 1-sæson kommer heller ikke i gang i Frankrig i juni. Arrangøren aflyser på grund af coronavirus. Men arrangørerne håber på at sæsonens første grandprix bliver det østrigske, som køres første weekend i juli - dog uden tilskuere.

CORONA Endnu en gang må Formel 1-fans udstyre sig med ekstra tålmodighed i forhold til at komme til at se løb i år.

Sæsonen bliver nemlig heller ikke skudt i gang i Frankrig, hvor der ellers var planlagt grandprix på Le Castellet-banen 28. juni.

På grund af coronapandemien er løbet aflyst, skriver arrangøren på Twitter.

- Vi er kede af at skulle informere om, at vi finder det umuligt at afholde det franske grandprix 2020. Vi bliver nødt til at vente til næste år, skriver arrangøren blandt andet.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har tidligere sagt, at der ikke kan afholdes større begivenheder i landet før tidligst i midten af juli. Det har blandt andet også ført til en udskydelse af Tour de France og French Open i tennis.

Formel 1-løbet i Frankrig er det tiende i år, der er blevet berørt af coronapandemien.

Grandprixerne i Australien og Monaco er ligeledes blevet aflyst, mens løbene i Bahrain, Kina, Vietnam, Holland, Spanien, Aserbajdsjan og Canada er blevet udskudt.

Planen er nu, at det første løb skal køres i Østrig 3. til 5. juli uden tilskuere, siger Chase Carey, der er formand for selskabet bag Formel 1, til Formel 1's hjemmeside.

Han regner med, at Formel 1-holdene kommer til at nå 15 til 18 løb i sæsonen.

Som planen er nu, skal der køres i Europa i juli, august og september, hvorefter man i september oktober og november vil køre løb i Mellemøsten, Asien og USA, inden sæsonen bliver afsluttet i december i Abu Dhabi.

- Vi forventer, at de tidlige løb vil være uden fans, men håber, at tilskuere vil være en del af vores løb, når vi kommer længere frem.

- Sundhed og sikkerhed for alle involverede vil fortsat være prioriteret, og vi vil kun gennemføre planerne, hvis vi er overbeviste om, at vi har de rigtige procedurer til at tackle både risici og mulige problemer, siger Chase Carey.

Der kommer heller ikke tilskuere til det britiske grandprix på den legendariske Silverstone-bane, der er planlagt til 19. juli.

Mandag meddeler arrangøren af grandprixet på Twitter, at det vil blive afholdt for lukkede døre.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172