23948sdkhjf

Falske fakturaer i omløb hos forhandlere

Svindlere har eksempelvis brugt flere bilforhandleres navn og sendt fakturaer ud for betaling af engrosbiler.

KRIMINALITET Flere bilforhandlere og siden bilbud.dk er alle havnet midt i flere sager om falske fakturaer, som kan være i omløb i branchen.

Svindlere har eksempelvis brugt bilforhandlerne Titan Biler og Asbjørn Bilers navn og sendt fakturaer ud for betaling af engrosbiler.

Svindlerne har misbrugt forhandlernes logo, adresse og cvr-nummer, mens telefonnummer og mail dog er forkert, oplyser AutoBranchen Danmark.

I to tilfælde har en person ringet til bilbud.dk og Bella Trading, der har samme ejere, og udgivet sig for at være sælger fra to forskellige bilforhandlere. En af regningerne er sendt med Titan Biler som afsender til Bella Trading og lyder på 90.000 kroner for en Mercedes-Benz C220 cdi.

Den regning betalte Bella Trading i første omgang, men har efter kontakt med sin bank fået penge retur, da det gik op for Bella Trading, at der var tale om en falsk faktura, oplyser foreningen.

Sådan ser de falske fakturaer ud

Flere bilforhandlere er blevet misbrugt og har fået udsendt falske fakturaer med dem som afsender. Uden at de selv var klar til over det.
Svindlerne har blandt andset brugt regnskabsprogrammet Dinero til at udsendte meddelelser om betaling af fakturaer.
Flere fakturaer er eksempelvis sendt til bilbud.dk og Bella Trading.
Der er tale om engrosbiler.



Sådan blev svindlen opdaget
Peter Bostrup er salgschef på bilbud.dk/Bella Trading og en erfaren forhandler, når det kommer til engrosbiler. Han kalder svindlen professionel, men alligevel var der nogle fejl i fakturaer, der afslørede svindlen.

- Den her slags handler plejer at gå uden problemer. Normal praksis er, at vi overfører pengene, inden vi har bilen. Det skyldes et godt og tæt samarbejde med flere forhandlere over mange år. Men det udnyttede de her svindlere, siger Peter Bostrup og fortsætter:

- I løbet af to uger har vi været i kontakt med flere forhandlere, som ikke kunne genkende salget af flere forskellige biler. Det fik os til at nærstudere de falske fakturaer, og eksempelvis en g-mail var med til at gøre os ekstra betænkelige ved fakturaernes ægthed, siger Peter Bostrup.

Han opfordrer derfor kolleger i branchen til at være ekstra påpasselige ved køb og salg af engrosbiler.

Ukendt bil og sælger
Hos Asbjørn Biler er indehaver Jacob Asbjørn yderst træt af, at svindlere har misbrugt hans firmalogo, adresse og CVR-nummer til at udsende en falsk faktura til bilbud.dk/Bella Trading. I den sag handlede det om en Toyota Avensis til 65.000 kroner, som Bella Trading dog ikke endte med at betale.

- Bilen,som er beskrevet i den falske faktura, eksisterer ikke hos os. Og den person, som ringede til bilbud.dk, udgav sig for at hedde Jens og arbejde i min salgsafdeling. Men vi har ingen Jens, og hurtigt stod det klart, at der her var tale om et svindelnummer, forklarer Jacob Asbjørn, til AutoBranchen Danmark.

Skru op for kontrollen

Ida Nynne Daarbak Jensen, jurist hos AutoBranchen Danmark, har kigget på sagen.
- Bilbud.dk har overført pengene og har efterfølgende kontaktet vores medlem Asbjørn Biler for modtagelse af bilen, som medlemmet selvfølgelig ikke kendte til. Sagen er meldt til politiet. Men der kan sagtens være flere om det, og det kan også være flere falske fakturaer i omløb, fortæller Ida Nynne Daarbak Jensen og tilføjer:
- Derfor råder vi alle medlemmer og deres samarbejdspartnere til at være ekstra påpasselige i øjeblikket og dobbelttjekke, om en given bil nu rent faktisk findes.
Hun opfordrer til, at man kontakter AutoBranchen Danmarks juridiske afdeling, hvis man har været udsat for lignende.
AutoBranchen Danmark har også kendskab til virksomheden EM Biler, som også har modtaget falsk faktura ud fra samme skabelon.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095