23948sdkhjf

Million-støtte til bilforhandlere fra foreninger

Forhandlerforening og indkøbsselskab hos VW, Audi, Skoda og Seat tilfører tocifret millionbeløb til medlemmer og aktionærer og minimerer faste omkostninger.

HÅNDSRÆKNING Som følge af corona-krisen oplever mange bilforhandlere nedgang i salget af biler. Corona-krisen har for alvor sat en stopper for forbrugernes bilkøb. Det skyldes formentlig, at krisen skaber utryghed og nervøsitet for fyringer og nedskæringer. Det betyder faldende omsætning for mange forhandlere.

Kritisk situation

Situationen er kritisk for mange aktører i bilbranchen. Sælges ingen biler, er realiteten for mange, at likviditeten ikke er tilstrækkelig til at stå imod krisen, påpeger Vass Forhandlerforening og indkøbsselskabet Vass-Point A/S i en pressemeddelelse.

En ny undersøgelse, foretaget blandt medlemmer i Autobranchen Danmark viser, at 40 procent af forhandlerne har tabt 40-60 procent af salget, mens 27 procent angiver at have mistet helt op til 80-100 procent.

Undersøgelsen viser, at risikoen for konkurs inden for de næste tre måneder, er op til 11 procent blandt nyvognsforhandlerne, mens 17 procent af brugtvognsforhandlerne er i fare for at gå konkurs.

Håndsrækning til medlemmer

De omfattende likviditetsudfordringer, som mange bilforhandlere og værksteder oplever på nuværende tidspunkt som følge af corona-krisen, har fået Vass Forhandlerforening og Vass-Point A/S til i samarbejde at give en håndsrækning til medlemmer og aktionærer.

Derfor udbetaler de to foreninger over 5,3 millioner kroner til medlemmer og aktionærer i likviditetsstøtte og fjerner den udgift, som er forbundet med medlems- og ejerskabet.

Ændring på bonusudbetaling

Ligeledes er første kvartals bonus på knap 20 millioner kroner fra Vass-Point på vej ud til aktionærerne.

Derudover ændrer Vass-Point udbetalingsintervallet for optjent bonus i det nye kvartal fra at være kvartalsvis til at være månedsvis.

Vass-Point bidrager således ved at sende bonuskroner i omegnen af over seks millioner kroner ud til aktionærerne hver måned til at forbedre forhandlernes likviditet løbende, frem for at udbetale kvartalsvis.

Vejen til overlevelse

Bestyrelserne i de to foreninger er af den klare overbevisning, at likviditet og et regelmæssigt cashflow er vejen til overlevelse i denne krisetid.

Glædeligt

- Det er derfor glædeligt, at Vass og Vass-Point i fællesskab har mulighed for at støtte op om medlemmer og aktionærer, udtaler de to formænd, Michael Therkildsen og Lars Rasmussen.

Vass Forhandlerforening er forhandlerforeningen for forhandlere af Volkswagen, Audi, Seat og Skoda, mens Vass-Point A/S er et fælles indkøbsselskab for forhandlere af samme fire mærker.

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.146