23948sdkhjf

UGENS LEDER - …om næste afgørende skridt

LEDER Lige nu er dele af nyvognssalget gået omtrent i står, mens brugtvognsforhandlere ligefrem oplever større interesse, og på en række værksteder siger man ligefrem, at det går ok. Men det store ryk fremad må vente til statsministeren trykker på den store genstarts-knap, vurderer Motor-magasinets chefredaktør.

LEDER

TILBAGEGANG, TILBAGEGANG OG mere tilbagegang. Men også lys for enden af corona-tunnelen. For selv om det ser mørkesort lige nu, er der vitterligt lys derude.

HVORDAN SER DEN firehjulede branche så ud her ved kanten til påske? Nogle steder ser det rigtigt skidt ud – andre knap så slemt – og her og der siger man faktisk, at det er helt ok.

NÅR JEG TALER med branchefolk rundt i hele systemet, tegner der sig et for hver samtale klarere og klarere billede. Den er gal med bilsalget, men det ser ikke så trist ud for forretninger med brugte biler som for forhandlere af nyere biler. Faktisk tyder friske tal på, at der er en stigende interesse for brugte biler lige nu.

EN ANDEN TENDENS har samme retningspil: De første tal tyder på, at butikker med de dyreste mærker i udstillingen er hårdere ramt end kolleger med mærker, der lige her kan få prædikatet snusfornuftige.

VÆRKSTEDERNE HAR DET lige nu ikke så hårdt som forhandlerne. Jeg hører både fra mærkeværksteder og fra de frie værksteder, at der vitterligt er biler at servicere og reparere.

OG BÅDE ALMINDELIGE værksteder og dækcentre råber i kor, at der er gang i hjulskiftene lige nu. Men at der alligevel er mindre omsætning lige her af en helt anden grund end corona: Den ”grønne” vinter har resulteret i, at mange slet ikke har skiftet til vinterdæk for et halvt år siden.

DET ER KUN to dage siden, statsminister Mette Frederiksen trykkede på genstart-knappen – den lille genstartknap vel at mærke. Og alle branchefolk, jeg taler med, siger som med én stemme: Godt nok, skridt i den rigtige retning. Men dét kommer ikke til at batte for alvor; vi må vente på, at Mette Frederiksen trykker på den store genstarts-knap.

GOD PÅSKE, VI ses igen på nettet straks efter helligdagene og på papir den 17. april.

Gas geben!

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112