23948sdkhjf

Pirelli vil bremse Brembos frieri

Den italienske dækproducent afviser at være på vej i armene af den ligeledes italienske bremsegigant, der har købt en aktieandel i Pirelli.

OPKØB Bremseproducenten Brembo købte tirsdag 2,43 procent andel i dækproducenten Pirelli som led i en "ikke-spekulativ, langsigtet investering i en autonom handel", som det blev udtrykt af Brembo efter købet. Det overraskende køb rejste straks spekulationer om, at det kunne være første skridt hen imod en fremtidig integration af de to italienske mastodonter, der begge er fokuseret på premium markedssegmenter, for at skabe en vægtig italiensk enhed inden for bildele, nu hvor industrien står overfor udfordringer med overgangen til elektrisk mobilitet.

Torsdag kom Pirellis reaktion: Her er man slet ikke interesseret i at falde i armene på Brembo. Det lod Pirellis adm. direktør Marco Tronchetti Provera forstå, efter at have taget sit eget investeringsselskab Camfin i ed, som ejer 10 procent i Pirelli. Og det selv om Camfin i forvejen drøfter et partnerskab med gummimagnaten Niu Yshen i Kina, der længe har været en forretningspartner til Pirelli. Et venture kunne potentielt indebære op til yderligere 10 procent i den italienske dækproducent.

For Niu Yshen ville det at få en andel i Pirelli føre forretningen længere ned i forsyningskæden til produkter med højere værdi.

Kinas ChemChina og Silk Road Fund ejer allerede i fællesskab omkring 46 procent af Pirelli og er knyttet til Camfin ved en aktionæraftale, der udløber i 2023.

Men Pirellis chef Tronchetti Provera skød altså overvejelserne ned med ordene:

- Der er ingen planer om en fusion med Brembo. De foretog en investering, som vi ikke betragter som fjendtlig, selv om jeg ikke var blevet informeret forud. Vi er glade for, at de gjorde det, sagde Provera ifølge Automotive News.

Brembo afviser at give yderligere detaljer om, hvorfor man købte aktieandelen i Pirelli. Næstformand i bestyrelsen, Matteo Tiraboschi, nøjes med at udtale, at bremseproducenten har kigget på overtagelsesmål af "betydelig størrelse", også på størrelse med Brembo selv.

Brembos markedsværdi er omkring 2,3 milliarder euro, cirka en milliard lavere end Pirellis. Pirelli-aktien er faldet med cirka 40 procent i værdi som følge af, at den italienske industri er hårdt ramt af produktionsstop og nedgang i efterspørgsel på grund af corona virus-pandemien.

Branche-analytikere kan imidlertid godt se logikken i at koble Brembo og Pirelli sammen på grund af deres markedspositioner. Især i forhold til synergier på omkostningssiden.

kile

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109