23948sdkhjf

Samlet autobranche beder EU-Kommissionen om hjælp

Den europæiske bilbranche ønsker lempelse af regler for at undgå afbøde skadevirkningerne af corona-krisen.

CORONA De europæiske interesseorganisationer har i samlet flok bedt ET-kommissionen om hjælp for at undgå kollaps i form af et fælles brev til EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

Det er organisationerne CECRA (forhandlere og værksteder), ACEA (bilproducenterne), CLEPA, (underleverandørerne) og ETRMA (dækproducenterne) der i fælles front beder om hjælp.

I brevet beskriver de fire organisationer de problemer, som autobranchen står over for på tværs af Europa. I flere EU-lande er forhandlere, værksteder og lakerere blevet tvunget til at lukke deres forretninger midlertidig og har oplevet dramatisk nedgang i indtjening og omsætning – samt en bølge af konkurser og fyringer.

De fire organisationer beder også kommissionsformanden om at genoverveje timingen i de kommende års regulering af autobranchen. Den kommende regulering indebærer bl.a. nye krav til trafiksikkerhed og miljøtiltag. Men da udviklingen af biler står stille, vil nogle krav blive svære at opfylde inden for den planlagte tidshorisont. De fire organisationer er ikke uenige i tiltagene, men ønsker sammen med kommissionen at se på timingen, når nu Europa befinder sig i en sundhedskrise.

Også ros

Sidst men ikke mindst efterspørger organisationerne en plan for opstarten af de europæiske fabrikker. De ønsker også en liste over de sundhedstiltag, som alle dele af autobranchen skal benytte sig af for at undgå yderligere smittespredning på fabrikker, værksteder og hos forhandlerne.

Brevet indeholder også ros til EU-Kommissionen for at give medlemsstaterne mulighed for at bryde de normale økonomiske krav, der stilles af EU. Det har muliggjort de store hjælpepakker til erhvervslivet, som vi har set i Danmark og i mindre omfang i andre dele af Europa. De fire organisationer er også glade for, at flere af de tiltag kommissionen har taget med henblik på at sikre en flydende godstransport på tværs af de midlertidig lukkede grænser.

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125